Winnie Hanel 1e Viool

terug

Winnie Hanel

Winnie, geboren in Duitsland, studeerde in Berlijn bij Ilan Gronich en Ulf Wallin en in London aan de Royal College of Music bij Itzhak Rashkovsky. In 2004 behaalde zij haar diploma cum laude. Zij volgde masterclasses viool o.a. bij Shlomo Mintz, Ida Haendel en Gidon Kremer, en kamermuziek bij Thomas Brandis, het Chilingirian Quartet (London) en het Petersen Quartett (Berlijn). In 2001 won zij het Gerhard Taschner Wettbewerb in Berlijn en kreeg zij een studiebeurs van deDAAD.

Winnie maakte deel uit van talrijke kamermuziek ensembles, zoals het Wolf-Ferrari-Kwartet in Berlijn en het Sorolla Cuarteto in Valencia. Met de Pianist Niek van Oosterum vormde zij een Duo in Berlijn.

Vanaf 2001 speelde zij in de academie van de Münchner Philharmoniker en werkte daar onder andere met Günter Wand, James Levine en Christian Thielemann. In 2004 verhuisde zij naar de Komische Oper in Berlijn en werd daar aanvoerder van de 2e violen. Sinds de oprichting in 2006 speelde ze op dezelfde plek bij het opera orkest in Valencia (Spanje) onder leiding van Lorin Maazel en Zubin Mehta.

Per 1 augustus 2011 speelt Winnie Hanel in de eerste vioolgroep van Het Gelders Orkest.