Melanie Jansen 1e Viool

terug

Melanie Jansen

Zij begon haar vioollessen op 7 jarige leeftijd bij Coosje Wijzenbeek. In mei 1999 behaalde zij haar Bachelor klassieke muziek hoofdvak viool aan het Kon. Conservatorium te Den Haag bij Lex Korff de Gidts en 2 jaar later haar Master klassieke muziek hoofdvak viool bij Jaring Walta in juni 2001.

Haar passie voor de kamermuziek haalde zij als primarius uit haar strijkkwartet het “Prinsekwartet”. Het kwartet heeft acht seizoenen lang de kunst van het strijkkwartet bestudeerd en verschillende studies gevolgd bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie en aan de Hochschule in Basel bij professor Walter Levin, primarius van het LaSalle Quartet. Verder hebben zij veelvuldig op het Amsterdams podium van de Kleine Zaal in het Concertgebouw gespeeld en gaven zij zo’n 15 concerten per jaar door heel Nedereland.

Melanie heeft sinds 1999 als vaste remplacante gespeeld bij onder andere het Combattimento Consort Amsterdam, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds januari 2005 heeft zij een vaste aanstelling bij de 1ste violengroep van Het Gelders Orkest in Arnhem.

Begin 2009 heeft zij aan haar pedagogische drive gehoor gegeven en haar eigen project "Het geluid van viooltjes” opgezet en geeft zij elk schooljaar tientallen workshops op basisscholen door heel Gelderland. De workshops zijn bedoeld voor het basisonderwijs en speciaal basisonderwijs voor de groepen 1t/m 5. Thuis en op de BuitenSchoolse Opvang geeft zij wekelijks prive-vioollessen aan kinderen en volwassenen.

Melanie is getrouwd met de pianist Hans Eijsackers en samen hebben ze 2 zoons Lieven van 7 jaar en Pelle van 4 jaar. Ze leidt ook nog een actief buurtleven middels het voorzitterschap van de buurtvereniging Burgermeester Brandplein in Velp, waarvoor ze zich al 4 jaar inzet en zo’n vijftal activiteiten per jaar mede-organiseert. Kortom ze geniet van haar gezinsleven en alle uitdagingen die het vioolspelen met zich meebrengt.