Janneke Roelofs 1e Viool

terug

Janneke Roelofs

Zij werd in 1962 geboren in Nijmegen in een gezin waar veel naar muziek werd geluisterd en door familie en vrienden regelmatig werd gemusiceerd. Daardoor ontwikkelde zich al vroeg haar interesse voor klassieke muziek.

Op twaalfjarige leeftijd begon zij met vioollessen. Na haar middelbare schooltijd studeerde ze bij Albert Borgers en Bart Bleumers aan het conservatorium in Enschede, waar ze in 1988 haar diploma docerend musicus ontving. Laatstgenoemde was toen concertmeester bij het Orkest van het Oosten. Vervolgens studeerde zij nog twee jaar in Rotterdam bij Jean-Jacques Kantorow en rondde dat af met een diploma uitvoerend musicus.

Al tijdens haar studie legde ze zich toe op het lesgeven, maar uiteindelijk ging haar liefde toch uit naar het zelf musiceren binnen het rijke symfonische en kamermuziekrepertoire. Kort na het beëindigen van haar studie in Rotterdam kreeg ze een vaste betrekking bij Het Gelders Orkest waar ze sinds 1990 werkzaam is. Gedurende haar studie en naast haar orkestbaan speelde ze in diverse strijkkwartetten en orkesten (kamermuziek- en barokensembles). Naast het orkest besteedt ze tegenwoordig veel tijd aan haar gezin en de fotografie.