Wayne Marshall Dirigent

terug

Wayne Marshall

De Engelse Wayne Marshall is niet alleen bekend als dirigent, maar ook een gevierd pianist en organist. In zijn jonge jaren ontdekte hij de muziek via jazz, Broadway en de kerk, maar legde zich uiteindelijk toe op een carrière in de klassieke muziek.

Als pianist en organist geeft hij nog steeds talloze recitals en concerten en maakt cd-opnames. Als dirigent leidde hij befaamde orkesten als het London Symphony Orchestra, de Wiener Symphoniker en het Gewandhausorchester Leipzig. Ook op het gebied van opera is hij actief. Zo leidde hij producties bij de Washington National Opera, de Opéra-Comique in Parijs en de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn.

Momenteel is hij chef-dirigent van het WDR Funkhausorchester Köln en vaste gastdirigent van het Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi in Milaan.

Hoewel Wayne Marshall een brede muzikale belangstelling heeft, gaat zijn liefde toch het meest uit naar het Amerikaanse repertoire van de afgelopen honderd jaar. Hij is een veelgevraagd artiest voor het werk van Duke Ellington, Leonard Bernstein en George Gershwin. Van deze laatste maakte hij een complete opname van diens werk voor piano en orkest met het Aalborg Symfoniorkester in Denemarken, waarbij hij optrad als dirigent en als pianist.

Te zien in de volgende programma's 2019-2020

Wonderful Town

Bekijk concert
  • Wayne Marshall, Alistair Digges , Esther Maas , Laetitia Gerards, Allen Boxer , Guido Spek , Zachery Vander Meulen, Alexander de Jong , Lucas van Lierop, Consensus Vocalis, Nederlandse Reisopera
  • Enschede, Zwolle, Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn, Arnhem
  • 4 oktober 2019 - 12 oktober 2019