Tung-Chieh Chuang Dirigent

terug

Tung-Chieh Chuang

Afkomstig uit een muzikale familie studeerde de Taiwanese Tung-Chieh Chuang hoorn en piano. Zijn eerste concert gaf hij al toen hij elf jaar oud was. Hij studeerde orkestdirectie aan het Curtis Institute of Music in Philadelphia en de Hochschule für Musik Franz Liszt in Weimar.

Hij won diverse prijzen tijdens concoursen in Frankfurt, Bamberg en Boekarest, maar zijn grootste prestatie op dit gebied was in 2015 de winst van de International Malko Competition in Kopenhagen.

In zijn nog korte carrière heeft Tung-Chieh Chuang al talloze orkesten gedirigeerd, waaronder het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm, de Dresdner Philharmonie, het Royal Scottish National Orchestra, het Tokyo City Philharmonic Orchestra en natuurlijk in zijn eigen land het Philharmonisch Orkest van Taiwan. Enige tijd was hij leider van het Symfonieorkest van de Taiwanese Nationale Universiteit. Als zodanig organiseerde hij in 2012 de allereerste flashmob van zijn land.

Het Berlijnse dagblad Der Tagesspiegel, de stad waar Tung-Chieh Chuang tegenwoordig woont, schreef over hem, naar aanleiding van een concert met het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin: ‘Chuang bewees zichzelf als een maestro met een fijnzinnig instinct voor sfeer.’

Te zien in de volgende programma's 2019-2020

Tsjaikovskis Vijfde symfonie

Bekijk concert
  • Tung-Chieh Chuang, Anna Vinnitskaya
  • Arnhem, Enschede, Nijmegen
  • 15 april 2020 - 19 april 2020