Thomas Jung Dirigent

terug

Thomas Jung

De Duitse dirigent Thomas Jung studeerde orkestdirectie aan onder meer het King’s College uit Cambridge en de Hochschule für Musik und Tanz Köln. Van 2007 tot 2012 maakte hij indruk door met het Junges Ensemble für neue Musik van het instituut veel wereldpremières van nieuwe stukken te dirigeren.

In 2012 ontving hij de Eugen Jochum Preis voor jonge dirigenten. De afgelopen jaren maakte Thomas Jung naam bij diverse grote orkesten waar hij als assistent aan verbonden was. Zo was hij in het seizoen 2015 – 2016 assistent bij het Boston Symphony Orchestra. Sinds 2018 heeft hij dezelfde functie bij het Royal Ballet Covent Garden en het Birmingham Royal Ballet. Van onschatbare waarde is zijn samenwerking met Bernard Haitink geweest, die hem niet alleen als assistent maar ook als inval-dirigent engageerde. Als zodanig werkte hij samen met onder meer het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en de Berliner Philharmoniker.

Inmiddels heeft Thomas Jung ook zelf diverse orkesten onder zijn hoede. Tot 2019 was hij muzikaal leider van het Flora Sinfonie Orchester in Köln. Momenteel is hij chef-dirigent van het studio-orchester duisburg en vaste gastdirigent van het Tianjin Symphony Orchestra in China.

 

Te zien in de volgende programma's 2019-2020