Sascha Goetzel Dirigent

terug

Sascha Goetzel

De Oostenrijkse Sascha Goetzel begon zijn carrière als violist bij de Wiener Philharmoniker. Daar ontstond zijn passie voor het dirigeren. Hij studeerde aan de Sibeliusacademie onder de vleugels van Jorma Panula en volgde op diens uitnodiging lessen bij Seiji Ozawa in Tanglewood.

Daarna kreeg hij invitaties van talloze orkesten waaronder het City of Birmingham Symphony Orchestra, het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Orchestre National Bordeaux Aquitaine en het Nationaal Orkest van België. Daarnaast verzorgde hij regelmatig operaproducties bij de Wiener Staatsoper en Volksoper en was te gast bij het befaamde Mariinsky Theater in Sint Petersburg.

Van 2007 tot 2013 was Sascha Goetzel chefdirigent bij het Kuopio Symfonieorkest. Momenteel is hij leider van het Borusan Istanboel Philharmonisch Orkest. Met dit orkest maakte hij verscheidene cd-opnames van werk van onder anderen Tsjaikovski, Respighi en Hindemith. Bij Het Gelders Orkest maakte hij in 2009 zijn debuut, dat heeft geleid tot een succesvolle samenwerking die ook dit seizoen weer geprolongeerd wordt.

Tot slot mag vermeld worden dat Sascha Goetzel een succesvol arrangeur is, die onder meer voor Ensemble Wien, Ramòn Vargas en José Carreras heel wat mooie arrangementen op zijn naam heeft staan.

Te zien in de volgende programma's 2019-2020

Rosanne Philippens speelt Beethovens Vioolconcert

Bekijk concert
  • Sascha Goetzel, Rosanne Philippens
  • Arnhem, Enschede, Zwolle, Nijmegen, Doetinchem, Zutphen, Deventer
  • 4 maart 2020 - 14 maart 2020