Ryan Bancroft Dirigent

terug

Ryan Bancroft

De uiterst veelzijdige Ryan Bancroft, afkomstig uit Los Angeles, bekwaamde zich maar liefst in fluit, harp, ballet en Ghanese muziek en voltooide aan het California Institute of the Arts een opleiding trompet. Hij speelde enige tijd trompet in het BBC Scottish Symphony Orchestra, maar volgde ook een studie orkestdirectie aan het Royal Conservatoire of Scotland.

In Nederland werd hij toegelaten tot de Nationale Master Orkestdirectie, die hij in 2017 afsloot. Het gaf hem de gelegenheid om bij diverse Nederlandse orkesten te dirigeren zoals het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Bij Het Gelders Orkest schitterde hij vorig seizoen in een productie van Sondheims A Little Night Music in samenwerking met de Nederlandse Reisopera.

In april 2018 won Ryan Bancroft de eerste prijs en de publieksprijs tijdens de Malko Competition for Young Conductors in Kopenhagen. Het leverde hem meer dan 25 engagementen bij de grote orkesten in Scandinavië, maar ook Zwitserland, Spanje, Canada en China. De jonge dirigent is een enthousiast pleitbezorger voor hedendaagse muziek. Hij dirigeerde premières van componisten als Sofia Gubaidulina en John Cage en assisteerde Pierre Boulez in een uitvoering van Sur Incises met het Los Angeles Philharmonic Orchestra.

Te zien in de volgende programma's 2019-2020

Icoon: 80 jaar Lucinda Childs

Bekijk concert
  • Ryan Bancroft, Introdans, Frank Peters
  • Arnhem, Zwolle, Nijmegen, Apeldoorn
  • 14 februari 2020 - 22 februari 2020