Ryan Bancroft Dirigent

terug

Ryan Bancroft

Hoe veelzijdig kun je als musicus zijn? Ryan Bancroft, afkomstig uit Los Angeles, bekwaamde zich maar liefst in fluit, harp, ballet en Ghanese muziek en voltooide aan het California Institute of Arts een opleiding trompet. Hij speelde enige tijd trompet in het BBC Scottish Symphony Orchestra. Het was ook daar dat hij zijn studie orkestdirectie volgde aan het Royal Conservatory of Scotland.

In Nederland werd hij toegelaten tot de Nationale Master Orkestdirectie, een prestigieuze opleiding van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na les te hebben gehad van onder anderen Jac van Steen en Ed Spanjaard sloot hij de opleiding in 2017 af. Het gaf hem de gelegenheid om bij diverse Nederlandse orkesten te dirigeren zoals het Residentieorkest, Het Noord Nederlands Orkest en de Philharmonie Zuid Nederland.

Daarnaast had hij diverse assistentschappen bij grote dirigenten, waaruit zijn brede belangstelling blijkt. Zo werkte hij samen met het Orkest van de Achttiende Eeuw onder Kenneth Montgomery in een productie van Mozarts La clemnza di Tito, maar ook assisteerde hij Pierre Boulez in een uitvoering van Sur Incises met het Los Angeles Philharmonic Orchestra.

A Little Night Music

Bekijk concert
  • Ryan Bancroft, Nederlandse Reisopera
  • Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Utrecht
  • 26 maart 2019 - 9 april 2019