Rob Vermeulen Dirigent

terug

Rob Vermeulen

In zijn uitgebreide en veelzijdige carrière is Rob Vermeulen van onschatbare waarde geweest voor de Nederlandse korenwereld. Lange tijd, van 1993 tot 2010, was hij dirigent van het Nederlands Concertkoor. In die jaren bouwde hij het koor uit tot één van de beste grotere amateurkoren van Nederland dat samenwerkte met grote dirigenten als Valery Gergiev, Frans Brüggen en Edo de Waart.

Maar ook verder kan Rob Vermeulen bogen op een omvangrijke en afwisselende carrière. Hij was dirigent van het Utrechts Projectkoor, het Bachkoor Holland en Kamerkoor Venus in Utrecht. Ook leidde hij het Projectorkest 20e eeuw en was vaste gastdirigent bij het Bustan Festival in Libanon. Momenteel is hij dirigent van Musica Vocale in Wageningen en het Oost-Nederlands Kamerkoor in Doetinchem. Beide koren bracht hij onlangs nog samen in een indrukwekkend project rond het Concert voor Koor van Schnittke.

Als dirigent van het Bachkoor Nijmegen leidde hij in samenwerking met Het Gelders Orkest diverse grote vocale producties. Over een Johannes-Passion van enkele jaren geleden schreef de Gelderlander: ‘Het Bachkoor onder Vermeulen, ondersteund door het ad rem spelende Het Gelders Orkest, zong met ijzingwekkende precisie de ingewikkeldste turbae-partijen.’ Met dit alles heeft hij ook nog tijd voor projecten met orkest de ereprijs en is hij docent koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht en Artez in Enschede.

Te zien in de volgende programma's 2019-2020

Die Jahreszeiten

Bekijk concert
  • Rob Vermeulen, Bachkoor Nijmegen
  • Nijmegen
  • 28 november 2019

Matthäus Passion

Bekijk concert
  • Joop Schets, Rob Vermeulen, Bachkoor Apeldoorn, Toonkunst Arnhem , Bachkoor Nijmegen
  • Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen
  • 3 april 2020 - 8 april 2020