Otto Tausk Dirigent

terug

Otto Tausk

Overal waar Otto Tausk dirigeert, weet hij degenen met wie hij werkt te stimuleren en zijn prestaties worden dan ook geprezen in de pers. Sinds September 2012 is Otto Tausk de chef-dirigent van het Symfonieorkest en het Opera Theater van St. Gallen, Zwitserland. In Nederland is hij een zeer gerespecteerde, muzikale persoonlijkheid, met gastdirecties bij de alle vooraanstaande orkesten. Zijn aandacht en kennis van de partituur, de energie en het charisma waarmee hij deze overdraagt op zijn musici zijn uitermate aanstekelijk.

Wereldwijd aanwezig op de international podia, opende Otto Tausk de Los Angeles Philharmonic’s ‘Green Umbrella’ Series en treedt hij op met het Radio Filharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch, Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, Deens Nationaal Symfonieorkest, Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi, Orkest van het Mariinsky Theater, Orchestre Philharmonique de Strasbourg, de orkesten van Perth, Tasmania, Auckland en het radio-orkest van BBC National Orchestra of Wales. In seizoen 2018-19 begint Otto Tausk zijn nieuwe functie als chef-dirigent van het Vancouver Symphony Orchestra.

Otto Tausk maakte CD-opnames met het Koninklijk Concertgebouworkest (Luc Braeways en een digitale animatie versie van Prokofievs ‘Peter en de Wolf’), Sinfonieorchester St. Gallen (Korngold en Alphons Diepenbrocks Orkestliederen), BBC Scottish (Mendelssohn) en het Radio Philharmonisch Orkest (Gavin Bryers, Tristan Keuris).  Hans Pfitzners prachtige Orchesterlieder, gezongen door Dietrich Henschel, heeft Otto Tausk opgenomen met de Nordwestdeutsche Philharmonie. Deze CD werd international geprezen en  ontving van Classica France de “Choc du mois”.

In 2011 ontving Otto Tausk ‘de Olifant’ prijs van de stad Haarlem voor zijn speciale bijdrage aan Kunsten in Nederland en natuurlijk in het bijzonder voor zijn intensieve samenwerking met Holland Symfonia, waar hij van 2007 tot 2013 chef-dirigent was. De jury stemde unaniem en prees de innovatieve en "grenzeloze" programmering en het commitment van het orkest om nieuwe publiek te werven.

Te zien in de volgende programma's 2019-2020

La douce France met Otto Tausk

Bekijk concert
  • Otto Tausk, Roger Muraro
  • Arnhem, Zwolle, Doetinchem, Enschede, Nijmegen
  • 8 mei 2020 - 17 mei 2020