Massimo Quarta Dirigent

terug

Massimo Quarta

Al op zijn elfde was Massimo Quarta er zeker van om concertviolist te worden. Een intentie die hij meer dan waar gemaakt heeft. In 1991 won hij het gerenommeerde Concorso Internazionale di Violino ‘Premio Paganini’ in Genua. In de jaren daarna bereikte hij al snel de top van de concertviolisten.

Hij concerteerde in belangrijke zalen als de Salle Pleyel in Parijs, de Teatro alla Scala in Milaan en het Amsterdamse Concertgebouw, waar hij samenwerkte met dirigenten als Daniel Harding en Vladimir Jurowski. Zijn opnames van vooral de werken van Paganini oogstten veel lof en bezorgden hem prijzen als de CHOC du Monde de la Musique2004.

Maar de ambitie van Massimo Quarta reikte verder. Al meer is hij zich gaan profileren als dirigent, eerst in werken waarin hij ook zelf als solist optreedt, maar gaandeweg ook in het puur symfonisch repertoire. En met groot succes. In de afgelopen tijd dirigeerde hij onder meer de Berliner Symphoniker, de Wiener Philharmoniker en het London Philharmonic Orchestra.

Hij was enige tijd leider van het Orchestra Sinfonica Abruzzese en het Orchestra Sinfonica di Lecce Tito Schipa. Momenteel is hij vaste dirigent van het Filharmonisch Orkest van de Universiteit van Mexico.

Te zien in de volgende programma's 2019-2020

Brahms, Britten & Bernstein

Bekijk concert
  • Massimo Quarta, Silvia Careddu
  • Enschede, Zutphen, Nijmegen, Arnhem
  • 17 januari 2020 - 25 januari 2020