Lucas Macías Navarro Dirigent

terug

Lucas Macías Navarro

De Spaanse Lucas Macías Navarro maakte jarenlang furore als hoboïst. Hij was leerling van de Heinz Holliger en speelde als eerste hoboïst in het - mede door hem opgerichte - Orchestra Mozart Bologna onder leiding van Claudio Abbad. Daarnaast speelde hij bij het Lucerne Festival Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest én maakte Navarro diverse solistische cd-opnames.

Echter, de baton had een grote aantrekkingskracht op hem en hij studeerde later orkestdirectie aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Zijn eerste grote en meteen succesvolle optreden was in het Teatro Colón in Buenos Aires in 2014. Sindsdien maakt hij carrière als dirigent. Hij stond inmiddels voor het Orchestre de Chambre de Lausanne, het Orchestre de Chambre de Genève, de Real Filharmonía de Galicia en de Camerata van het Koninklijk Concertgebouworkest.

‘Een getalenteerd musicus en dirigent, die met zijn uiterst evenwichtige en zorgvuldige manier van dirigeren een veelbelovende carrière tegemoet gaat’, oordeelde nog niet zo lang geleden een recensent over hem. In 2016 is Lucas Macías Navarro benoemd tot assistent dirigent van het Orchestre de Paris, waar hij gecoacht wordt door chef-dirigent Daniel Harding.