Jamie Phillips Dirigent

terug

Jamie Philips

Als kind droomde Jamie Philips ervan om piloot of dirigent te worden. Zijn grootste liefde lag echter bij het laatste. Enige tijd was hij lid van het jongerenorkest van het City of Birmingham Symphony Orchestra, waar zijn talent al snel opviel. Zijn opleiding volgde hij aan het Royal Northern College of Music in Manchester. Zijn carrière kwam goed op gang toen hij indruk maakte tijdens de Nestlé and Salzburg Festival Young Conducters Award. 

Nog in hetzelfde jaar werd hij benoemd eerst tot assistent-dirigent en later tot ‘associate conductor’ van het Hallé Orchestra. Door zijn deelname aan het Dudamel Fellowship Program was hij in de gelegenheid het Los Angeles Philharmonic Orchestra te dirigeren.

In de afgelopen jaren heeft Jamie Philips voor talloze grote orkesten gestaan. Daaronder het Royal Philharmonic Orchestra, het Orchestre Philharmonique du Luxembourg en het Mozarteum Orchester Salzburg. Ook in Nederland is hij bepaald niet onbekend en stond hij voor orkesten als de philharmonie zuidnederland en het Noord Nederlands Orkest. De dirigent heeft een grote belangstelling voor hedendaagse muziek. Zo maakte hij met het Hallé Orchestra verscheidene opnames met nieuwe composities van Helen Grime en Tarik O’Regan.

 

 

Te zien in de volgende programma's 2019-2020