James Feddeck Dirigent

terug

James Feddeck

‘Waarom zou een orkest niet alles geven onder een dirigent die zo zichtbaar houdt van de muziek die hij onder handen heeft’, schreef de Classical Voice North America bijna poëtisch over de jonge dirigent James Feddeck. 

Nadat hij zijn opleiding orkestdirectie met bijzondere onderscheiding voltooide aan het Oberlin Conservatory of Music in Ohio – hij kreeg als oud- leerling zelfs de Outstanding Young Alumni Award -, begon hij in 2009 zijn carrière als assistent-dirigent van het Cleveland Orchestra. Daar leidde hij met internationaal succes ook tot 2013 het Cleveland Orchestra Youth Orchestra.

In datzelfde jaar ontving hij de prestigieuze Sir Georg Solti Conducting Award. Sindsdien heeft James Feddeck talloze orkesten gedirigeerd. Zo stond hij voor het City of Birmingham Symphony Orchestra, het San Francisco Symphony Orchestra en het Nationaal Orkest van België, waar hij onder meer furore maakte met de symfonieën van Bruckner.

In 2017 bracht hij zijn eerste cd uit met het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin met werk van de onbekende neoromantische Duitse componist Georg Schumann. Behalve orkestdirigent is James Feddeck ook een getalenteerd concertorganist. Als zodanig gaf hij talloze concerten en recitals, niet alleen in Amerika, maar ook in Europa.

Te zien in de volgende programma's 2019-2020

Annelien Van Wauwe speelt Debussy en Brahms

Bekijk concert
  • James Feddeck, Annelien Van Wauwe
  • Enschede, Arnhem, Apeldoorn
  • 7 februari 2020 - 9 februari 2020