Diego Navarro Dirigent

terug

Diego Navarro

Geboren in 1972 op Tenerife begon Diego Navarro zijn carrière al op 13-jarige leeftijd met de uitvoering van zijn eerste compositie. Toen hij 21 was dirigeerde hij voor de eerste keer een orkest. Tegenwoordig geniet de filmmuziekcomponist en orkestdirigent een internationale reputatie.

 

Als een gewaardeerd componist is Navarro één van belangrijkste vertegenwoordigers van de Spaanse filmmuziek. Hij componeert, orkestreert en dirigeert zijn eigen muziek. Zijn twee laatste partituren, de meermaals bekroonde animatiefilm Capturte the Flag en het intieme drama Passage to Dawn ontvingen lovende kritieken en nominaties voor diverse prijzen, zoals de World Soundtrack Awards van het Gentse Filmfestival. Veel van zijn muziek en concerten zijn uitgebracht onder het label Varèse Sarabande.

Diego Navarro is de stichter en leider van het wereldberoemde Tenerife International Film Music Festval (FIMUCITÉ) dat dit jaar zijn 12 editie beleeft. Daarnaast was hij te gast op andere grote festivals zoals het Krakov Film Music Festival in Polen. Hij is van internationale betekenis voor de promotie van filmmuziek als één van de meest vooraanstaande personen in live concerten met filmmuziek. Navarro dirigeerde niet alleen de jubileumconcerten van filmmaatschappijen als Universal Pictures en ASCAP, maar leidde ook talloze wereldpremières van filmmuziek. Daarbij dirigeerde hij befaamde orkesten als het Orchestre Symphonique de Paris, het Orquesta Sinfónica de Tenerife en het Golden State Pop Orchestra.

Te zien in de volgende programma's 2019-2020