Claus Peter Flor Dirigent

terug

Claus Peter Flor

Al weer enkele decennia behoort Claus Peter Flor (1953) tot de absolute top van de Duitse dirigenten die kan bogen op een indrukwekkende carrière. Na zijn studie bij onder anderen Rafael Kubelik en Kurt Sanderling, werd hij al op 31-jarige leeftijd benoemd tot Generalmusikdirektor van het Konzerthausorchester Berlin.

Daarna was hij jarenlang actief als gastdirigent bij onder meer de Berliner Philharmoniker, het Dallas Symphony Orchestra en in Nederland het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Zijn eerste optreden bij Het Gelders Orkest in februari 2017 leidde tot een informele verbintenis bij het orkest.

Van 2008 tot 2014 was Claus Peter Flor chef-dirigent van het Maleisisch Filharmonisch Orkest. Sinds 2017 is hij chef-dirigent van het Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi, waarmee hij de afgelopen tijd een complete Mahler cyclus op cd heeft gezet. Ook als operadirigent heeft Flor veel belangrijke uitvoeringen op zijn naam staan in grote operahuizen in Berlijn, München, Houston en De Nationale Opera in Amsterdam. Veel tijd voor ontspanning heeft Claus Peter Flor niet. Maar in de spaarzame momenten dat hij een paar dagen vrij is, trekt hij de bossen in nabij zijn huis in Zwitserland, zonder ook maar enige muziek om zich heen.

Te zien in de volgende programma's 2019-2020