Christian Schumann Dirigent

terug

Christian Schumann

Als kind dreef hij zijn ouders tot wanhoop door midden in de nacht piano te gaan spelen omdat hij dan geen hinder had van allerlei omgevingsgeluiden. Na jaren van lessen op de piano en andere instrumenten koos Christian Schumann toch voor het vak van dirigent. En met succes. In 2007 won hij de eerste prijs tijdens de International Conducting Competition in Budapest. Zijn doorbraak kwam in 2010 bij de Bayerische Staatsoper.

De vakpers noemde hem ‘een flonkerende ster onder de nieuwe generatie Duitse dirigenten’ Sindsdien heeft hij diverse grote orkesten geleid, waaronder het London Philharmonic Orchestra, de Staatskapelle Dresden en het Oslo Philharmonic Orchestra. Ook op het gebied van hedendaagse muziek heeft Christian Schumann zijn sporen verdiend. Zo leidde hij het befaamde Ensemble Intercontemporain en dirigeerde hij het afgelopen seizoen de wereldpremière van een nieuwe opera van Peter Eötvös.

Christian Schumann heeft in de afgelopen jaren naam gemaakt als dirigent van filmmuziek. Hij gaf verschillende concerten met filmmuziek, begeleidde diverse live filmvoorstellingen van onder meer Harry Potter en Frozen, en nam enkele soundtracks op. Christian Schumann is ook als componist actief. Daarnaast is hij warm pleitbezorger van de web- en mobile-applicatie Meludia, dat op een intensieve manier musici muziektheorie bijbrengt.