Ben Glassberg Dirigent

terug

Ben Glassberg

Het dirigeren zat er al vroeg in voor deze jonge, maar zeer talentvolle Engelse dirigent. Op dertienjarige leeftijd kreeg Ben Glassberg zijn eerste lessen aan de Junior Academy van de Royal Academy of Music. Nog tijdens zijn studie aan de University of Cambridge richtte hij het London Youth Symphony Orchestra op waarmee hij diverse succesvolle concerten gaf.

In 2016 was hij assistent bij de Glyndebourne Festival Opera. Daar werd hij onderscheiden vanwege zijn uitstekende voorbereiding van Berlioz’ Béatrice et Bénédict onder leiding van Antonello Manacorda. Het jaar daarna maakte hij furore bij dit gezelschap door op het laatste moment in te vallen voor een ziek geworden dirigent tijdens de productie van La clemenza di Tito van Mozart. Eind 2017 zette hij zichzelf definitief op de kaart met de winst van het prestigieuze dirigentenconcours Festival de musique in Franse Besançon.

Sindsdien is Ben Glassberg een veel gevraagd dirigent. Hij dirigeerde orkesten als het Royal Philharmonic Orchestra, het Orchestre National de Lyon en het Detroit Symphony Orchestra Daarnaast leidde hij operaproducties in de Brusselse Munt, de English National Opera en maakte hij afgelopen zomer zijn debuut bij de Salzburger Festspiele. Sinds 2019 is hij chef-dirigent van de Glyndebourne Tour.

Te zien in de volgende programma's 2019-2020