Ben Glassberg Dirigent

terug

Ben Glassberg

Het dirigeren zat er al vroeg in voor deze jonge, maar zeer talentvolle Engelse dirigent. Op dertienjarige leeftijd kreeg Ben Glassberg zijn eerste lessen aan de Royal Academy of Music en voltooide hij zijn studie aan de University of Cambridge. Nog tijdens zijn opleiding richtte hij het London Youth Symphony Orchestra op waarmee hij diverse succesvolle concerten gaf.

In 2016 was hij assistent bij het Glyndebourne Festival Opera. Daar werd hij onderscheiden vanwege zijn uitstekende voorbereiding van Berlioz’ Béatrice et Bénedict onder leiding van Antonello Manacorda. Het jaar daarna maakte hij furore bij dit gezelschap door op het laatste moment in te vallen voor een ziek geworden dirigent tijdens de productie van La clemenza di Tito van Mozart. In 2017 zette hij zichzelf definitief op de kaart met de winst van het prestigieuze dirigentenconcours van Besançon.

Ondanks zijn nog korte carrière heeft Ben Glassberg al heel wat bijzondere concerten gedirigeerd. Zijn mooiste herinnering is een concert in Gent met het universiteitsorkest van Cambridge: ‘Het was een openluchtconcert op een plein in de stad. Toen we begonnen hingen er zo’n 40 mensen rond. Maar na het eerste stuk waren het er meer dan 2000. Vooraan stond een grote groep voetbalfans die het hele concert lang dolenthousiast waren.’