Arjan Tien Dirigent

terug

Arjan Tien

Aanvankelijk had Arjan Tien een carrière als violist en altviolist en speelde lange tijd in het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast studeerde hij orkestdirectie bij onder meer Roberto Benzi en Jean Fournet. Hij was medeoprichter, en tot 2012 chef-dirigent van het in Tilburg gevestigde Magogo Kamerorkest.

Van 2008 tot 2016 was hij dirigent van het Atheneum Kamerorkest, verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2017 is hij muzikaal leider van de Marinierskapel. Tevens is hij als docent orkestdirectie verbonden aan het Conservatorium van Maastricht.

Als gastdirigent heeft Arjan Tien talloze grotere en kleiner orkesten gedirigeerd. Daaronder de Belgrado Philharmonisch Orkest, L’Orchestre Symphonique Bienne Soleur en het Johannesburg Philharmonic Orchestra. In Nederland heeft Arjan Tien als gastdirigent onder meer het Nederlands Studentenorkest, het Noord Nederlands Orkest en het Residentieorkest gedirigeerd. Ook als operadirigent is hij actief en leidde producties bij gezelschappen als Opera Zuid, de Nederlandse Reisopera en de Wermland Opera in Zweden.

Daarnaast was hij enige tijd artistiek adviseur van de Gauteng Opera in Johannesburg. In zijn muzikale loopbaan heeft hij aan diverse cd’s gemaakt. Daaronder een bijzondere opname met de philharmonie zuidnederland met passiemuziek van Nederlandse componisten.