Alpesh Chauhan Dirigent

terug

Alpesh Chauhan

Het muzikale leven kwam voor Alpesh Chauhan wel heel bijzonder op gang. Stammend uit een Indiaas gezin in Birmingham waar Bollywood op de voorgrond stond, vroeg hij als kind om een cello. Zijn ouders hadden daar nog nooit van gehoord. Maar de cello kwam er en een paar jaar later speelde Alpesh Chauhan als cello-aanvoerder in het jeugdorkest van het City of Birmingham Symphony Orchestra.

Als onderdeel van de Youth Orchestra Academy kreeg hij er zijn eerste directielessen. Daarna volgde een succesvolle opleiding in zowel cello als orkestdirectie.

Sindsdien is Alpesh Chauhan al maar meer in de belangstelling komen te staan. Van 2014 tot 2016 was hij assistent dirigent bij het City of Birmingham Symphony Orchestra en werd hij door het BBC Music Magazine uitgeroepen tot ‘rising star’. Hij stond voor gerenommeerde orkesten als het London Symphony Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra en het Antwerp Symphony Orchestra. Ook maakte hij het afgelopen jaar zijn operadebuut bij het Teatro Lirico di Cagliari in een productie van Puccini’s Turandot. Sinds najaar 2017 is hij chef-dirigent van de Filarmonica Arturo Toscanini in Parma.

Dvoráks Celloconcert en Eerste van Sjostakovitsj

Bekijk concert
  • Alpesh Chauhan, Laura van der Heijden
  • Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn, Arnhem, Enschede, Zutphen
  • 28 maart 2019 - 7 april 2019