Alexandre Bloch Dirigent

terug

Alexandre Bloch

Geboren in 1985, volgde de uit Frankrijk afkomstige Alexandre Bloch aanvankelijk een studie als cellist. Daarna studeerde hij orkestdirectie aan het Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris en voltooide hij zijn opleiding aan het Royal Northern College of Music in Manchester. Ook was hij in 2012 en 2013 aanwezig bij het Tanglewood Music Center om zijn vaardigheden verder uit te bouwen.

In 2012 was hij winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition van het London Symphony Orchestra, hetgeen hem een assistentschap bij het orkest opleverde. Nog in hetzelfde jaar debuteerde hij succesvol bij het Koninklijk Concertgebouworkest als vervanging van Mariss Jansons.

In de afgelopen tijd heeft Alexandre Bloch al veel orkesten geleid. Daaronder het Orchestre Philharmonique de Radio France, het Orchestre Métropolitain en het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Ook leidde hij een productie van Donizetti’s L’elisir d’amore bij de Deutsche Oper am Rhein. Sinds 2015 is hij vaste gastdirigent van de Düsseldorfer Symphoniker. In 2016 werd hij benoemd tot chef-dirigent van het Orchestre National de Lille, waar hij in ieder geval tot 2024 zal blijven. Het afgelopen jaar leidde hij dit orkest in een indrukwekkende cyclus met de symfonieën van Mahler.

Te zien in de volgende programma's 2019-2020

Kerst met Karin Strobos & Mahler 4

Bekijk concert
  • Alexandre Bloch, Karin Strobos
  • Arnhem, Deventer , Enschede, Apeldoorn, Nijmegen
  • 11 december 2019 - 22 december 2019