Amateur musici Talentontwikkeling en coaching door onze eigen professionals

terug

Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest 2017

Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest gaat 3 november 2017 een prachtconcert geven. Dit eendaags orkest bestaat uit minimaal 80 amateurmusici en musici uit Het Gelders Orkest.

Wil jij  ook (weer) gecoacht worden door een musicus uit Het Gelders Orkest en uiteindelijk samen met hen schitteren in de nieuwe concertzaal van Musis Sacrum, geef je dan snel op via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest

De musici van Het Gelders Orkest gaan ook dit jaar weer samen met amateurmusici een geweldig concert geven. Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest, bestaand uit amateurmusici die gecoacht worden door musici van Het Gelders Orkest, geven op 3 november 2017 een heel speciaal concert. Voor dit eendaags orkest  van minimaal 80 gevorderde amateurmusici kan je je nu opgeven.  

Het Programma

De avond zal voor een groot deel in Scandinavische sferen zijn, zo ook het programma van Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest. Dick Bolt, de bastrombonist van Het Gelders Orkest, is ook dit jaar de dirigent van het HRFSTWND concert. Dick Bolt heeft het programma samen gesteld, met drie geweldige stukken.

  1. Entry of the Boyars - Johan Halvorsen, arr. Roger Niese
  2. Norwegian Dances deel 4 - Edvard Grieg, arr. Yuusi Kaneda
  3. Sinfonia Espansiva - deel 1 Allegro Espansivo - Carl Nielsen (arr. Johan de Meij)


Kosten

De kosten voor Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest zijn €67,50 per persoon.
Hiervoor word je 2 dagen gecoacht door musici van Het Gelders Orkest, ontvang je de bladmuziek digitaal, krijg je op 21 oktober een lunch en krijg je gratis koffie en thee tijdens de repetitiedagen en sta in samen met minimaal 80 amateur musici en musici van Het Gelders Orkest op het podium van de nieuwste concertzaal van Musis Sacrum te Arnhem.

Wie kunnen er  meedoen?

Gevorderde blazers (hout en koper), contrabas, harp en slagwerk (ritmisch - en melodisch slagwerk). 

Speel je een ander instrument, houd dan de website in de gaten voor andere projecten met een orkest opstelling. Daarnaast ben je van harte uitgenodigd dit speciale gratis concert te bezoeken op 3 november om 19:15 uur in Musis Sacrum.

Selectie

Om tot een evenwichtig orkest te komen, een juiste balans tussen de instrumentgroepen, zal er een selectie plaatsvinden. Deze selectie wordt gedaan door professionals uit Het Gelders Orkest op basis van je aanmelding.

Thuisstudie, repetities en concert

Zit je dan straks in het Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest? Dan krijg je de bladmuziek tijdig digitaal thuisgestuurd en kun je beginnen met studeren.

Daarnaast wordt er anderhalve dag gezamenlijk gerepeteerd.

De repetitiedagen voor Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest zijn:
Zaterdag 21 oktober van 9:30-16:00 uur en zaterdag 28 oktober van 9:30-13:00 uur in Arnhem.
De locatie en adres van deze repetities ontvang je als je bent geselecteerd. Op 21 oktober staat er een gezamenlijke lunch klaar tussen de repetities door.

Op 3 november 2017, de dag van het concert in de Parkzaal van Musis Sacrum, houden we voordat het publiek de zaal in komt, nog een generale repetitie en maken we ook nog een mooie groepsfoto.
De generale repetitie is van 17:45-18:45 uur en het concert begint om 19:00 uur.

Aansluitend presenteeren chef-dirigent Antonello Manacorda en Het Gelders Orkest Sibelius’ Vijfde symfonie.

 

Aanmelden is nog mogelijk voor slagwerkers, zowel voor ritmisch - en melodisch slagwerkers. Koperblazers die (alt/tenor)saxofoon, bastuba of eufonium spelen. Daarnaast kunnen er altijd nog extra klarinetten bij.

Voor meer informatie, mail naar educatie@hetgeldersorkest.nl

Aanmelden