Amateur musici Talentontwikkeling en coaching door onze eigen professionals

terug

Het Groot Gelders Tjaikovski Orkest 2017

Het Groot Gelders Tjaikovski Orkest geeft in april een prachtconcert. Voor dit nieuwe ééndagsorkest is plaats voor 100 amateurmusici en minimaal 15 musici uit Het Gelders Orkest.

Wil jij ook of weer gecoacht worden door een musicus uit Het Gelders Orkest en uiteindelijk samen met hen schitteren in Concertgebouw De Vereeniging, meld je dan nu aan.

Groot Gelders Tjaikovski  Orkest 2017
Het Groot Gelders Tjaikovski Orkest is het ééndagsorkest van 2017 met plek voor 100 gevorderde amateurmusici en minimaal 15 musici uit Het Gelders Orkest. Onder leiding van Christian Ansink studeert het orkest in april 2017 de muziekstukken in twee dagen in.

Het Programma
In het programma zijn de volgende muziekstukken uit het Zwanenmeer en De Notenkraker opgenomen.

Zwanenmeer
I. Scène
II. Danse Hongroise

De Notenkraker
I. Ouverture Miniature
II. Danses Caractéristques
a) Marche
b) Danse de la Fée-Dragée
c) Danse russe Trepak
III. Valse des Fleurs

De twee repetitiedagen zijn in het Olympus College te Arnhem. Bij de repetitie dagen treden een aantal musici uit Het Gelders Orkest op als coaches. De repetities vinden plaats op zaterdag 8 en 22 april 2017.

Op zondag 23 april 2017 schuiven meer musici uit Het Gelders Orkest aan tijdens de generale repetitie en speelde het gelegenheidsorkest zijn programma in de concertzaal van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Zij vormen het voorprogramma van het daarna volgende concert: Tsjaikovski's Pathétique en Pianoconcert met pianist Yevgeny Sudbin.

Wil jij gecoacht worden door een musicus uit Het Gelders Orkest en uiteindelijk samen met hen schitteren in Concertgebouw De Vereeniging, meld je dan nu aan.

Wie kunnen er meedoen?
Gevorderde amateurmusici.

Selectie
Om tot een evenwichtig orkest te komen, een juiste balans tussen de instrumentgroepen, zal er een selectie plaatsvinden. Deze selectie wordt gedaan door professionals uit Het Gelders Orkest op basis van je aanmelding.

Thuisstudie, repetities en concert
Zit je dan straks in het Het Groot Gelders Tjaikovski Orkest? Dan krijg je de bladmuziek tijdig thuisgestuurd en kun je beginnen met studeren.

Daarnaast wordt er anderhalve dag gezamenlijk gerepeteerd in het Olympus College te Arnhem.

8 april 2017 van 9:30- 16:00 uur met een gezamenlijke lunch
22 april 2017
van 9:30-13:00 uur

En natuurlijk een generale repetitie voor het concert om 13:15uur in de Vereeniging te Nijmegen.

23 april 2017 generale repetitie van 11:30- 12:45 met groepsfoto

Kosten
De kosten voor deelname aan dit ééndagsorkest zijn 60 euro. Dit is inclusief bladmuziek, 2 dagen coaching door musici van Het Gelders Orkest, koffie en thee tijdens repetitie dagen en op de dag van het concert en een gezamenlijke lunch op 8 april.

Voor meer informatie, mail naar educatie@hetgeldersorkest.nl

Aanmelden kan nog voor Contrabas, Celesta, Trompet, Fagot en Hoorn.

Aanmelden