Wat is het LAB?

Wat is het LAB?


Let’s start the night with music. Een avond uit zoals je nog nooit hebt beleefd. Klassieke muziek met een beetje meer. Er komen andere kunstdisciplines langs zoals dans, toneel of muziek. De locatie is bijzonder. Een drankje aan de bar na afloop. Tijdens de Gelders OrkestLABconcerten worden mooie verhalen verteld over de muziek en componist(en) door musici en een (bekende) presentator. En soms wordt de muziek ondersteund door bijpassende beelden van een VJ. Na het concert draait een DJ plaatjes tot in de kleine uurtjes. Een concert dat net even anders is dan je denkt.


Music & Masks - Musis Sacrum, Arnhem

Het Gelders Orkest in Musis Sacrum zoals je nog nooit meemaakte. Een avond met Weense walsen en polka’s van de familie Strauss. Een zaalopstelling in zitjes, cocktaildames, dansers van ArtEZ en VJ Aineko die projecteerde tijdens het concert. Na afloop gingen met DJ Claartje de voetjes van de vloer.
Surpressed & Surprised - Musis Sacrum, Arnhem

Een avond vol muziek van Dmitri Sjostakovitsj o.l.v. de Russische dirigent Nikolai Alexeev. Suppressed & Surprised werd gepresenteerd door actrice en Rusland-kenner Victoria Koblenko.

Sax & the City - Musis Sacrum, Arnhem & De Vasim, Nijmegen

Tijdens Sax & the City liet Het Gelders OrkestLAB ‘the roaring twenties’ herleven. Het volledige orkest voerde het publiek terug in de tijd met muziek van Gershwin en Stravinsky. De getalenteerde jonge pianist Ralph van Raat speelde de indrukwekkende Rhapsody in Blue van Gershwin.
Romeo & Julia - Stadhuishal, Arnhem & De Vasim, Nijmegen

Een vurige Valentijnsavond met Het Gelders OrkestLAB. Een romantisch programma met groteske, hartstochtelijke en meeslepende klassieke stukken. Na afloop was de bar geopend en draaide de DJ lovetunes. 
Voorafgaand aan het concert kon je op locatie romantisch dineren. In De Vasim kon je zelfs in de speciaal daarvoor gemaakte Valentuintjes dineren.Reddeloos & Romantisch - Stadhuishal, Arnhem

Dit concert stond in het teken van wonderkind Robert Schumann, een van de belangrijkste Duitse pianisten en componisten uit de Romantiek. 
Het Gelders OrkestLAB nam het publiek mee in de muziek en het leven van deze genie, die ondanks zijn ongelooflijke bekwaamheden en talenten, niet in zichzelf kon geloven.In beeld