HET GELDERS ORKESTLAB

Het Gelders Orkest: traditie & vernieuwing

Let's start the night with music.

Gioacchino Rossini zei het zelf al: ‘Alle soorten muziek zijn goed, zolang ze maar niet saai zijn.’ Rossini had een vooruitziende blik. Het Gelders Orkest en dirigent Antonino Fogliani, tevens Rossini-specialist, lieten ‘veel van wat bij de Barbier van Sevilla gebruikelijk is, net even anders klinken’ bij de uitvoering van Il barbiere di Siviglia in 2013 in acht Nederlandse steden.

De pers was laaiend enthousiast en noemde Rossini’s operaklassieker ‘een schoolvoorbeeld van modern muziektheater’. Geen wonder, met een barbier op een elektrische scooter, een swingende graaf, een Spaanse gitaar én twee excellerende solisten: de mezzosopraan Karin Strobos en de tenor Mark Milhofer.

Reden genoeg voor Het Concertgebouw om de Nederlandse Reisopera uit te nodigen voor een concertante herneming van Il barbiere di Siviglia in de Robeco SummerNights. Opgestuwd door Rossini’s kleurrijke muziek laten de kluchtige verwikkelingen tussen de commedia del’arte-figuren Rosina, dokter Bartolo, graaf Almaviva en Figaro al bijna twee eeuwen lang mensen overal ter wereld lachen. Dit keer is het gniffelen in Amsterdam!