Het Gelders OrkestLAB

Wat is het LAB?

Let’s start the night with music. Een avond uit zoals je nog nooit hebt beleefd. Klassieke muziek met een beetje meer. Er komen andere kunstdisciplines langs zoals dans, toneel of muziek. De locatie is bijzonder. Een drankje aan de bar na afloop. Tijdens de Gelders OrkestLABconcerten worden mooie verhalen verteld over de muziek en componist(en) door musici en een (bekende) presentator. En soms wordt de muziek ondersteund door bijpassende beelden van een VJ. Na het concert draait een DJ plaatjes tot in de kleine uurtjes. Een concert dat net even anders is dan je denkt.


Fabulous Friends - Maart 2014

Fabulous Friends - Maart 2014

Een concert dat net even anders is dan je denkt. Het Gelders Orkest brengt een ode aan de vriendschap met Fabulous Friends. Bevlogen presentator/musicoloog, Gregor Bak, nam de bezoeker mee in de wereld van muziek en vriendschap. Met een drankje van de bar kon je je nestelen in één van de zitjes en kon je genieten van een heerlijk avondje uit. Licht, decor en zaalinrichting, alles was anders tijdens dit concert. 


Beleef de Liefde - Februari 2014

Beleef de Liefde - Februari 2014

Een fantastische avond uit met je grote liefde bij Beleef de Liefde. Een avond vol vuur en hartstocht tijdens een concert dat de zintuigen prikkelt door middel van muziek, film, dans, licht en smaaksensatie. De thematiek op zowel muzikaal als visueel gebied is gebaseerd op ‘Romeo en Julia’ van Shakespeare. Een hartstochtelijk liefdesverhaal over een jonge verboden liefde die dramatisch eindigt.


Mindful Moments - Oktober 2013

Mindful Moments - Oktober 2013

Sit back and relax! Even bijtanken met Het Gelders OrkestLAB. Tijdens een concert dat net even anders is dan je denkt kan je simpelweg achterover leunen en genieten! Tijdens Mindful Moments kreeg je niet alleen prachtige klassieke stukken voorgeschoteld, die zorgen voor een momentje van bezinning. Tijdens dit bijzondere avondje uit kon je ook bijkomen van de drukte van alledag.


Reddeloos & Romantisch - Maart 2013

Reddeloos & Romantisch - Maart 2013

Dit concert stond in het teken van wonderkind Robert Schumann, een van de belangrijkste Duitse pianisten en componisten uit de Romantiek. Reddeloos & Romantisch nam het publiek mee in de muziek en het leven van deze genie, die ondanks zijn ongelooflijke bekwaamheden en talenten, niet in zichzelf kon geloven. - 


Romeo & Julia - Februari 2013

Romeo & Julia - Februari 2013

Een vurige Valentijnsavond met Het Gelders OrkestLAB. Een romantisch programma met groteske, hartstochtelijke en meeslepende klassieke stukken. Na afloop was de bar geopend en draaide de DJ lovetunes. Voorafgaand aan het concert kon je op locatie romantisch dineren. In De Vasim kon je zelfs in de speciaal daarvoor gemaakte Valentuintjes plaatsnemen.


Sax & the City - November 2012

Sax & the City - November 2012

Tijdens Sax & the City liet Het Gelders OrkestLAB ‘the roaring twenties’ herleven. Het volledige orkest voerde het publiek terug in de tijd met muziek van Gershwin en Stravinsky. De getalenteerde jonge pianist Ralph van Raat speelde de indrukwekkende Rhapsody in Blue van Gershwin.