Film & Concert bij Het Gelders Orkest

Le dernier coup de marteau

Trailer

Le dernier coup de marteau - Mahler 6

Film & Concert

Voor de liefhebbers van Mahler en film heeft Het Gelders Orkest samen met LUX Nijmegen en FOCUS Filmtheater Arnhem een uniek arrangement samengesteld! Grijp de kans om Mahlers aangrijpende monumentale Zesde symfonie in de bioscoop én de concertzaal te beleven.

Naar de film

Regie: Alix Delaporte, Frankrijk, 2015, Frans, Spaans gespr, Nederlands ondert, 82 minuten


Op zondag 8 november en maandag 9 november vertonen we Le dernier coup de marteau van de Franse regisseur Alix Delaporte. Het thema van de film is een vader-zoon relatie waarbij de Zesde symfonie van Mahler een grote rol speelt. In twee opzichten: de vader is dirigent en repeteert met een orkest aan deze symfonie, en de symfonie wordt nauw verbonden met de ontwikkeling van de zoon. Het laatste deel bevat drie slagen met een levensgroot slaginstrument die het noodlot moesten verbeelden (vandaar de titel van de film) waarbij het in de film aan de dirigent is te bepalen hoeveel maal het noodlot aan zet is. Bezoekers krijgen een gratis kopje koffie of thee. Voorafgaand aan de filmvertoning zal er door een Mahlerkenner een introductie worden geven op Mahlers Zesde en de rol van de muziek in de film.

Naar het concert

Op zaterdag 14 november (De Vereeniging) en zondag 15 november (Musis) kunt u genieten van de live uitvoeringen van Mahlers Zesde van Het Gelders Orkest. Het klassieke meesterwerk wordt begeleid door de extraverte Roemeense dirigent Cristian Mandeal.

Koop hier de combi-ticket voor Nijmegen

Koop hier de combi-ticket voor Arnhem