ontdek-klassiek

Muziek in de klas, ensembles in de aula en avontuurlijke voorstellingen in het concertgebouw!

Voor het schooljaar 2015-2016 hebben we weer een aantal prachtige projecten voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en amateurmusici gepland. Dit aanbod staat online en kan ook direct geboekt worden. Alvast een tipje van de sluier…


Basisonderwijs
 
Voor groep 3 t/m 5 van het basisonderwijs een spiksplinternieuw avontuur waarin het eendje Alfred Jodocus Kwak het symfonieorkest ontdekt! Een even leerzaam als fantasierijk concert in Musis Sacrum Arnhem, eind mei 2016. 

Voor de groepen 6 t/m 8 het meedoeconcert ‘Concert voor Rafiq’. De leerlingen vertellen aan de hand van liedjes en bodypercussie die zij op school hebben ingestudeerd, samen met verteller Eric Robilland en Het Gelders Orkest het prachtige verhaal van Rafiq, die op zoek is naar zijn ouders. De muzikale basis van dit project is Mahlers Eerste symfonie. Dit zal plaatsvinden in maart 2016 in de grote concertzalen van Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn. Kijk hier voor een reportage die we twee jaar geleden van dit project maakten.

Klik hier voor de activiteiten voor de leerlingen van het (speciaal) Basisonderwijs 


Voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs is het programma, in samenspraak met muziekdocenten uit het voortgezet onderwijs, volop in ontwikkeling. Na de meivakantie vindt u hier meer. Wij zullen in ieder geval schoolconcerten aanbieden waarbij de leerlingen in het hoofd van twee grote componisten,  Beethoven en Dvorák, kruipen.

Klik hier voor de activiteiten voor de leerlingen van het (speciaal) Voortgezet Onderwijs 


Amateurmusici
Amateurmusici die zin hebben om een van de werken van Mendelssohn met ons te spelen: zet de volgende data maar alvast in je agenda. Op 6 maart speelt Het Groot Gelders Mendelssohn Orkest onder leiding van Dick Bolt een prachtig voorprogramma in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Repetitiedagen zijn 5 maart en 20 februari. Meer informatie volgt spoedig.

Klik hier voor de activiteiten voor Amateur Musici

Heeft u specifieke vragen of opmerkingen?
Bel of mail gerust met Christine Fleischhacker, educatie@hetgeldersorkest.nl of 026 – 789 0130.

Hou mij op de hoogte van educatieve activiteiten!


Aanmelden

Wat anderen zeggen over Het Gelders Orkest.

"Een jongetje van 8 kwam met glimmende ogen uit de concertzaal en zei: 'juf, dat was gewéldig!'.

Lees alle verhalen