Ontdek klassiek

Ontdek en beleef muziek, samen met Het Gelders Orkest

Cultuureducatie en muziekonderwijs staan weer volop in de aandacht! Musiceren, zingen en luisteren naar muziek is niet alleen heel leuk, maar het stimuleert de emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Muziek verrijkt en maakt slimmer!

Met veel plezier ondersteunt Het Gelders Orkest dan ook het muziekonderwijs in Gelderland met aansprekende, leerzame en fantasievolle muziekprojecten. Gezamenlijk vormen de lessen, workshops en concerten een doorlopende leerlijn, van groep 1 t/m groep 8. Ieder afzonderlijk sluiten ze aan op de kerndoelen van kunstzinnige oriëntatie en dragen ze bij in de ontwikkeling van de 21ste eeuwse vaardigheden. In alle gevallen gaan de kinderen actief aan de slag, samen met de musici van Het Gelders Orkest en vergroten zij hun (muzikale) kennis en vaardigheden.

Klik hier voor het overzicht van onze muziekprojecten voor het Primair Onderwijs voor het schooljaar 2016-2017.

Klik hier voor het overzicht van onze muziekprojecten voor het Voortgezet Onderwijs voor het schooljaar 2016-2017.

Voor amateurmusici hebben we twee bijzondere projecten in petto. De Soundtrip XXL in oktober 2016 en een Groot Gelders Tsjaikovski Orkest in april 2017. Houd de website in de gaten! 

Wilt u met ons sparren over uw muziekonderwijs of heeft u vragen? Bel of mail gerust en vraag naar Pam Hoftijzer: educatie@hetgeldersorkest.nl of 026 – 789 0130.

Hou mij op de hoogte van educatieve activiteiten!


Aanmelden

Wat anderen zeggen over Het Gelders Orkest.

"Een jongetje van 8 kwam met glimmende ogen uit de concertzaal en zei: 'juf, dat was gewéldig!'.

Lees alle verhalen