Basisonderwijs

Basisonderwijs

In het concertgebouw | Arnhem en Zutphen

Lejo LIVE is een vrolijk en fantasierijk muziekproject, waarin Nederlands meest bekende handpop op een vindingrijke manier samen met de kinderen kennismaakt met het symfonieorkest.

In het concertgebouw | Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn

Dit schooljaar kunt u samen met uw leerlingen, verteller Eric Robillard en de musici van Het Gelders Orkest dit bijzondere meedoeconcert beleven. De musici spelen prachtige muziek, Eric Robillard vertelt een aansprekend verhaal en de leerlingen illustreren dit verhaal met liedjes, dans en bodypercussie.

In de klas

Ritme, klankkleur, samenspelen en dirigeren komen aan bod met bodypercussie, boomwhackers, stoelen en tafels, stem en klein slagwerk in de standaard workshops. 

In de klas

Ritme, klankkleur, samenspelen en dirigeren komen aan bod met bodypercussie, boomwhackers, stoelen en tafels en stem. Deze workshop is de uitgebreide variant dus er komt groot slagwerk bij: grote trom, gong, vibrafoon, marimba en nog veel meer!

In de klas

Het geluid van viooltjes

Groep 1, 2, 3 en 4

Violiste Melanie Jansen komt in de klas en neemt twee prachtige violen mee. De kinderen kunnen ze bekijken, aanraken en ernaar luisteren als Melanie erop speelt. Welke klanken zijn mooi, en welke niet? Welk gevoel krijg je ervan? En waarom?

In het speellokaal of lokaal theater

Met Mozart op reis

Groep 1, 2 en 3

Een avontuurlijk en actief vertelconcert op school! Aletta Jansen vertelt samen met drie musici van Het Gelders Orkest het spannende verhaal van het muzikale wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart, ofwel: ‘Wolfje’.

In het speellokaal of lokaal theater

Zes musici van Het Gelders Orkest en een verteller spelen de klassieker Peter en de Wolf bij u op school! Kinderboekenschrijfster Corien Oranje stuurt Peter en zijn dierenvrienden, samen met uw leerlingen, op een spannend avontuur.

In het concertgebouw | Musis Arnhem

Topexcursie voor nieuwsgierige Aagjes en Antons! De kinderen krijgen een exclusief kijkje achter de schermen bij Het Gelders Orkest. Hoe werkt het orkest, hoe lang moeten de musici oefenen op hun stukken en hoe word je eigenlijk beroepsmusicus?