Kamermuziek in Arnhem

Kamermuziekconcerten

Liefhebbers van intieme concerten met piano, viool en cello opgelet! De serie kamermuziek van Het Gelders Orkest biedt vijfmaal het neusje van de zalm. Om maar eens wat te noemen; Janine Jansen, Doric String Quartet en Harriet Krijgh. Grote werken van Brahms, Schubert en Mendelssohn staan op het programma. Een verrassend, veelzijdig en kleurrijk programma.


18 april 2016

Danish String Quartet

Danish String Quartet

Het Danish String Quartet trakteert op kamermuziek. Met klassieke muziek van Haydn, Schnittke en Beethoven brengt het strijkkwartet een afwisselend programma. Vier musici die als jonge honden plezier maken met traditionele componisten. In Musis komen ze helemaal tot hun recht.

Bestel uw kaarten

 


23 mei 2016

Jonathan Biss piano 

Jonathan Biss piano 

Jonathan Biss vult een avond vol werken van Beethoven, Schubert en Schönberg. De meesterlijke pianist brengt een bevlogen concert met echte kamermuziek. Klassieke muziek met passie en energie.

Bestel uw kaarten
 


5 oktober 2016

Janine Jansen

Janine Jansen

Topvioliste Janine Jansen opent de reeks met haar geliefde stuk van Prokofjev. ’Ik houd van hem om zijn vele lagen. Per moment kan het verschillen wat hij je wil zeggen. En hij componeert extreem precies.’ Naast Prokofjevs Tweede vioolconcert speelt Janine Brahms' Derde vioolsonate. De fenomenale pianist Alexander Gavrylyuk vergezeld haar op piano.

Lees meer


7 november 2016

Doric String Quartet

Doric String Quartet

‘Doric String Quartet ‘kwartetspel van het hoogste niveau’ volgens de Financial Times. U kunt zichzelf daarvan overtuigen in Arnhem waar Haydn en Schubert op het programma staan. Voor Schuberts strijkkwintet schuift Inge Grevink op cello aan. Het Doric kwartet en topcomponisten; dat is een avond vol kwaliteit en virtuositeit.

Lees meer


20 maart 2017

Antoine Tamestit en Cédric Tiberghien

Antoine Tamestit en Cédric Tiberghien

Wegens omstandigheden kan het concert met Kim Kashkashian en Dénes Várjon helaas niet doorgaan. Gelukkig hebben wij in Antoine Tamestit en Cédric Tiberghien uitstekende vervangers gevonden. Het programma volgt binnenkort.

Lees meer


10 april 2017

Harriet Krijgh

Harriet Krijgh

Onbetwist een van de meest opwindende en veelbelovende cellisten van dit moment: de Nederlandse Harriet Krijgh. U mag rekenen op hoog sensitief spel en fijne klanknuances. Schumans Romanzes, de Sonate van Chopin en werk van Miaskovski en Rachmaninov staan op het programma. Dat wordt genieten …

Lees meer


22 mei 2017

Beatrice Berrut

Beatrice Berrut

De ‘openbaring’ van dit seizoen. Beatrice Berrut de sensitieve en gepassioneerde pianiste. Volgens Le Tempse ‘verleidt ze door haar oprechtheid’. De pianiste die al vele prijzen heeft gewonnen speelt op verrassende wijze met musici van Het Gelders Orkest werken voor pianosolo en ensemble. 

Lees meer