Blik op klassiek - Maestro Jules onthult

Blik op klassiek - Maestro Jules onthult

De succesvolle Blik op klassiek-concerten zullen je ook dit jaar weer verrassen. Samen met dirigent Jules van Hessen stap je in wereld van de grote meesters. Boeiende wetenswaardigheden en anekdotes over Beethovens Eerste symfonie, Dvoráks Achtste symfonie en Sjostakovitsj' Vijfde symfonie passeren de revue. Spannende, informatieve en vooral leuke concerten waarbij Het Gelders Orkest natuurlijk ook het hele meesterwerk live voor je speelt! Ben je er bij? 


10 december 2016

Blik op Dvorák | Maestro Jules onthult Symfonie nr. 9

Blik op Dvorák | Maestro Jules onthult  Symfonie nr. 9

Een inspirerende blik op Dvorák. Voor de pauze deelt Maestro Jules opmerkelijke anekdotes en boeiende wetenswaardigheden en laat hij met het orkest live fragmenten horen. Wat heeft Dvoráks Negende met jazzmuziek te maken? En wat is er zo Chinees aan zijn muziek? Een bijzonder concert, voor iedereen die graag meer weet.

Lees meer

 


16 december – 23 december 2016

Blik op Dvorák l Maestro Jules onthult Symfonie nr. 8

Blik op Dvorák l Maestro Jules onthult Symfonie nr. 8

Stap in de wereld van de grote meester Dvorák. Maestro Jules van Hessen neemt je mee in Dvoráks Achtste symfonie. Wat betekent eigenlijk het ‘rondootje’ van deze Tsjechische componist? En waarom is de telling van zijn symfonieën zo’n puinhoop? Met veel humor en bevlogenheid vertelt Jules deze - en nog meer opmerkelijke anekdotes. Na de pauze, het complete meesterwerk!

Lees meer

 


18 mei – 3 juni 2017

Blik op Sjostakovitsj | Maestro Jules onthult

Blik op Sjostakovitsj | Maestro Jules onthult

Jules van Hessen neemt je mee naar de grote Russische componist Sjostakovitsj en zijn Vijfde symfonie. Hoe leidde deze componist Stalin muzikaal om de tuin? En er was iets met een muggenpoepje …. Met veel humor en bevlogenheid vertelt Jules over de grote Sjostakovitsj. Na de pauze geniet je van het complete meesterwerk uitgevoerd door Het Gelders Orkest.

Lees meer


12 oktober – 16 oktober 2016

Blik op Beethoven | Maestro Jules onthult

Blik op Beethoven | Maestro Jules onthult

Kijk je mee achter de schermen in de wereld van de grote meester Beethoven? Met veel bevlogenheid vertelt Jules van Hessen op humoristische wijze over deze grote Duitse componist en zijn Eerste symfonie. Waarom schrok iedereen zo van het begin en... maakte Beethoven eigenlijk wel klas­sieke muziek? 

Lees meer