Zondagochtendconcerten Aangenaam wakker worden met klassiek

terug

Zondagochtendconcerten

In Amsterdam zijn ze al jaren een begrip: de zondagochtendconcerten. Vanaf nu kun je ook in Arnhem koffie met klassiek combineren op zondagochtend. Dat is aangenaam wakker worden! Alle drie concerten beginnen ’s ochtends om 11.00 uur. Je geniet van heerlijke stukken van onder meer Bach, Vivaldi, Berio en Stravinsky en je hoort en ziet topvioliste Rosanne Philippens, piano­virtuoos Ralph van Raat, mezzosopraan Rosanne van Sandwijk en solohoboïst van Het Gelders Orkest Bram Kreeftmeijer.

Zondagochtendconcert met Rosanne Philippens

15 januari 2017

De veelgevraagde soliste speelt in dit programma, geleid door concertmeester Cécile Huijnen, zonnige Venetiaanse vioolconcerten van Vivaldi. Daarnaast staat repertoire van Henry Purcell op het programma. De bezielde en muzikale viooltoon van Rosanne Philippens neemt je mee naar de barokperiode.

Lees meer

Zondagochtendconcert Berio & Stravinsky

2 april 2017

Een gevarieerd ensembleconcert met de gelauwerde Nederlandse mezzosopraan Rosanne van Sandwijk en pianist Ralph van Raat. Berio’s Folks Songs, Stravinsky’s Dumbarton Oaks en Bachs Concert voor piano en orkest staan op het programma. Dit alles onder leiding van dirigent Karel Deseure.

Lees meer

Zondagochtendconcert Bach

9 oktober 2016

Het Gelders Orkest speelt twee suites uit de Concerti Armonici van Van Wassenaer. Het programma bestaat verder uit het Concert voor hobo d’amore en de Tweede suite van Bach. Bram Kreeftmeijer, solohoboïst van Het Gelders Orkest, laat onder andere van zich horen in het melancholieke middendeel van het Concert. In de Tweede Suite komt de fluit in actie, met name in de wervelende Badinerie aan het einde.

Dit concert heeft al plaatsgevonden.