Zondagochtendconcerten Aangenaam wakker worden met klassiek

terug

Zondagochtendconcerten

Het Gelders Orkest neemt je mee in een nieuw zondagochtendgevoel. Een unieke belevenis die zorgt voor jouw meest bijzondere zondagochtend. Talentvolle solisten worden vergezeld door kleine ensembles van Het Gelders Orkest welke in een persoonlijke en intieme sfeer de mooiste stukken van de grote meesters spelen en toelichten.

Genieten van Carel Kraayenhof met werken van grootmeester Astor Piazzolla, solohoboïst van Het Gelders Orkest Bram Kreeftmeijer met Gran Partita, Mozart con Tromba van Matthias Höfs en het (hard!) aanstormende Nederlandse blokfluittalent Lucie Horsch. Alle vier de concerten beginnen ’s ochtends om 11.00 uur.

Verrijk je weekend met een heerlijk zondagochtendgevoel en de harmonieuze klanken blijven de rest van de dag bij je. Je zondag begon nog nooit zo goed!

Zondagochtendconcert Mozart

4 maart 2018

Trompettist en wereldster Matthias Höfs heeft nog geen dag spijt gehad van zijn keuze voor het 'mooie glimmende' instrument. In het programma Mozart con Tromba verrast hij met uiteenlopende bewerkingen voor trompet en strijkers. Een opwindend concert met strijkkwartetten en orkestwerken in unieke verschijningsvormen en Höfs in de hoofdrol!

Lees meer

Zondagochtendconcert Bach en Vivaldi

8 april 2018

'Mijn ouders dachten toen ik 5 was dat ik na de blokfluit wel viool, cello of piano zou kiezen, maar ik wilde iets van mezelf. Ik voelde: de blokfluit is mijn ding! Een decennium later is Lucie Horsch de eerste blokfluitiste met een cd-contract bij Decca. Vivaldi's meisje - een eretitel die ze aan haar eerste cd overhoudt - staat aan de vooravond van, ongetwijfeld, een imposante carrière.

Lees meer

Zondagochtendconcert Piazzolla

10 december 2017

Als zelfs Astor Piazzolla in superlatieven over je spreekt, dan ben je echt een grote! Een Hollander, die zó excelleert op de typisch Argentijnse bandoneon én mag spelen op Máxima's huwelijksdag. Carel Kraayenhof vervult met de warme klanken van zijn instrument een hoofdrol in het programma met pianist Juan Pablo Dobal en de strijkers van Het Gelders Orkest.

Dit concert heeft al plaatsgevonden.

Zondagochtendconcert 'Gran Partita'

4 februari 2018

'Heerlijk en groot, uitmuntend en majestueus!' Het zijn de lovende woorden van een tijdgenoot van Mozart na het horen van zijn 'Gran Partita'. Een machtig feest voor oog en oor, zowel op als voor het podium met acht hoornblazers, vier hoorns en een contrabas. Bram Kreeftmeijer, 1e hoboïst van Het Gelders Orkest is initiatiefnemer en muzikaal leider deze ochtend.

Dit concert heeft al plaatsgevonden.