Zondagochtendconcerten Aangenaam wakker worden met klassiek

terug

Zondagochtendconcerten

Het Gelders Orkest neemt je mee in een nieuw zondagochtendgevoel. Een unieke belevenis die zorgt voor jouw meest bijzondere ochtend. Talentvolle solisten worden vergezeld door kleine ensembles van Het Gelders Orkest welke in een persoonlijke en intieme sfeer de mooiste werken van de grote meesters spelen en toelichten.

Heerlijk wakker worden

Lisa Jacobs speelt onder meer Mozarts Vioolconcert nr. 5, Quirine Viersen schittert met Mozarts Fluitconcert in een arrangement speciaal voor cello en Eric Vloeimans brengt op geheel eigen wijze een spannend programma. Alle concerten beginnen 's ochtends om 11.00 uur.

Verrijk je weekend met een heerlijk zondagochtendgevoel en de harmonieuze klanken blijven de rest van de dag bij je. Je zondag begon nog nooit zo goed!

Zondagochtend met Eric Vloeimans

17 maart 2019

Ontmoet Nederlands meest veelzijdige trompettist Eric Vloeimans bij Het Gelders Orkest. Met de koperblazers (HGO Brass) brengt hij een ‘symfonisch’ zondagochtendconcert waarbij je vergeet dat er genres als pop, jazz of klassiek zouden bestaan.

Lees meer

Zondagochtend met Quirine Viersen

13 januari 2019

Celliste Quirine Viersen en de strijkers van Het Gelders Orkest in kamerorkestbezetting brengen onder leiding van dirigent Lucas Macías Navarro Bach, Mozart en Stravinsky. Een verrassende en aangename ochtend met een perfecte mengeling van barok, klassiek en modern.

Dit concert heeft al plaatsgevonden.

Zondagochtend met Lisa Jacobs

28 oktober 2018

‘Mijn viool is echt mijn maatje’, zegt Lisa Jacobs over haar Ruggiero-viool, in 1683 gebouwd in Cremona. Samen met de strijkers van Het Gelders Orkest speelt ze deze ochtend Mozart’s laatste en misschien wel mooiste werk: zijn Vioolconcert nr. 5. Laat je daarnaast verrijken met werken van Sibelius en Tsjaikovski.

Dit concert heeft al plaatsgevonden.