Maestro Jules Onthult Ontdek de geheimen achter meesterwerken

terug

Maestro Jules Onthult

Ooit wel eens willen weten hoe die beroemde componisten dat nou deden? hoe ze hun ideeën, gevoelens en ervaringen omzetten in muziek? Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter klassieke meesterwerken in Maestro Jules Onthult. Spannende, informatieve en vooral leuke concerten waarbij Het Gelders Orkest tijdens zijn verhaal belangrijke fragmenten, bijzondere solo's en opvallende overgangen speelt. Na de pauze hoor je het complete meesterwerk, dat klinkt zoals je het nog nooit hebt gehoord!

Maestro Jules Onthult: Beethoven Symfonie nr. 3 'Eroïca'

7 juni - 9 juni 2018

Jules van Hessen neemt je mee in Beethovens Derde symfonie 'Eroïca'. Waarom schrijft Beethoven zo veel 'heldenmuziek'? Aan wie draagt hij de symfonie op? Waarom zit er een gat in het titelblad van de originele partituur? En waarom gaan hoornisten in het begin de mist in met het werk? 

Lees meer

Maestro Jules Onthult: Bruchs Vioolconcert

21 - 23 februari 2019

Maestro Jules neemt je mee in Bruchs VioolconcertHet is het Eerste vioolconcert van Bruch; zijn er dan nog meer, en zijn die ook bekend? Waarom is dit een superhit en is er een topviolist voor nodig? Waar klinken er volksmelodietjes uit de Balkan? 

Lees meer

Maestro Jules onthult: Sheherazade

9 mei - 11 mei 2019

Waar komen die sprookjes uit 1001 nacht vandaan? Waar en hoe is de mooie Sheherazade in de muziek te vinden? En welke sprookjes hoor je allemaal in de verschillende delen? 

Lees meer