Maestro Jules onthult Ontdek de geheimen achter meesterwerken

terug

Maestro Jules onthult

Ooit wel eens willen weten hoe die beroemde componisten dat nou deden? hoe ze hun ideeën, gevoelens en ervaringen omzetten in muziek? Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter klassieke meesterwerken in Maestro Jules onthult. Spannende, informatieve en vooral leuke concerten waarbij Het Gelders Orkest tijdens zijn verhaal belangrijke fragmenten, bijzondere solo's en opvallende overgangen speelt. Na de pauze hoor je het complete meesterwerk, dat klinkt zoals je het nog nooit hebt gehoord!

Maestro Jules Onthult: Griegs Pianoconcert

8 februari - 11 februari 2018

Dirigent Jules van Hessen neemt Griegs Pianoconcert onder de loep. Waarom hoor je Noorse volksmuziek in het stuk? Wat is er zo bijonder aan de opening? Welke bijnaam krijgt Grieg na een tijdje? En wie overlaadt hem met complimenten? Voor de pauze speelt Het Gelders Orkest belangrijke fragmenten, bijzondere solo's en opvallende overgangen. Het Amsterdamse toptalent Aidan Mikdad - zestien jaar en met een trackrecord om u tegen te zeggen - neemt de solo's voor zijn rekening.

Lees meer 

Maestro Jules Onthult: Mendelssohn Symfonie nr. 3

19 april - 22 april 2018

Wat inspireert een Duitser om een Schotse symfonie te componeren? Hoe lang werkte Mendelssohn aan het stuk? Wat heeft Queen Mary ermee te maken? En welk instrument blijkt een knappe doedelzakimitatie te kunnen geven? Maestro Jules neemt de 'Schotse' symfonie onder de loep.

Lees meer

Maestro Jules onthult: Beethoven Symfonie nr. 3 'Eroïca'

7 juni - 9 juni 2018

Jules van Hessen neemt je mee in Beethovens Derde symfonie 'Eroïca'. Waarom schrijft Beethoven zo veel 'heldenmuziek'? Aan wie draagt hij de symfonie op? Waarom zit er een gat in het titelblad van de originele partituur? En waarom gaan hoornisten in het begin de mist in met het werk?

Lees meer