Kinderconcerten Ga je mee...zingen, springen en beleven?

terug

Kinderconcerten

De kinderconcerten van Het Gelders Orkest zijn altijd een feestje. Samen met je kinderen of kleinkinderen genieten van klassieke muziek én een mooie voorstelling. De fantasie wordt geprikkeld en er valt veel te lachen. En, er is altijd een extra activiteit zoals de instrumententuin of schminken.

Instrumententuin

Dat is leuk! Voorafgaand of na afloop van het concert, kunnen de kinderen op ontdekkingsreis door de instrumententuin… Alles bekijken, vasthouden en uitproberen! En vragen stellen aan de orkestleden natuurlijk! ‘Waar is dat klepje voor?’

Mozart, je zou maar een wonderkind zijn 5+

17 februari 2019

Zou je wel eens een wonderkind willen zijn? Verteller Edwin Rutten, dirigent Piet Jelle de Boer en Het Gelders Orkest nemen kinderen, ouders en grootouders mee in de wereld van Mozart. Een symfonisch verhaal met natuurlijk veel muziek van Mozart zelf.

Lees meer

Peter, Roodkapje en de wolf 4+

13 oktober

Er waren eens… Peter, Roodkapje en de wolf. In de oorspronkelijke uitvoering hoor je het bekende sprookje van Peter en de wolf. Natuurlijk met de mooie muziek van Sergej Prokofjev. Maar in dit kinderconcert, gemaakt door kinderboekenschrijfster Corien Oranje wordt het nog spannender.

Dit concert heeft al plaatsgevonden

Hoera, het bos is jarig! 1+

14 oktober 2018

Het is feest in het bos. Alles en iedereen is jarig, de bomen, de planten, de bloemen en ook alle dieren. En natuurlijk mag jij bij het feest zijn, want dan ben jij ook een beetje jarig! Een muzikale ontdekkingsreis voor dreumesen in Nijmegen en Arnhem.

Dit concert heeft al plaatsgevonden