Kamermuziek Intieme concerten voor fijnproevers

terug

Kamermuziekconcerten

Liefhebbers van intieme concerten met piano, viool en cello opgelet! De serie kamermuziek van Het Gelders Orkest biedt vijfmaal het neusje van de zalm. Om maar eens wat te noemen; Janine Jansen, Doric String Quartet en Harriet Krijgh. Grote werken van Brahms, Schubert en Mendelssohn staan op het programma. Een verrassend, veelzijdig en kleurrijk programma.

Antoine Tamestit en Cédric Tiberghien

20 maart 2017

Wegens omstandigheden kan het concert met Kim Kashkashian en Dénes Várjon helaas niet doorgaan. Gelukkig hebben wij in Antoine Tamestit en Cédric Tiberghien uitstekende vervangers gevonden. 

Lees meer

Harriet Krijgh

10 april 2017

Onbetwist een van de meest opwindende en veelbelovende cellisten van dit moment: de Nederlandse Harriet Krijgh. Je mag rekenen op hoog sensitief spel en fijne klanknuances. Schumans Romanzes, de Sonate van Chopin en werk van Miaskovski en Rachmaninov staan op het programma. Dat wordt genieten …

Lees meer

Beatrice Berrut

22 mei 2017

De ‘openbaring’ van dit seizoen. Beatrice Berrut de sensitieve en gepassioneerde pianiste. Volgens Le Tempse ‘verleidt ze door haar oprechtheid’. De pianiste die al vele prijzen heeft gewonnen speelt op verrassende wijze met musici van Het Gelders Orkest werken voor pianosolo en ensemble.

Lees meer

Janine Jansen

5 oktober 2016

Topvioliste Janine Jansen opent de reeks met haar geliefde stuk van Prokofjev. ’Ik houd van hem om zijn vele lagen. Per moment kan het verschillen wat hij je wil zeggen. En hij componeert extreem precies.’ Naast Prokofjevs Tweede vioolconcert speelt Janine Brahms' Derde vioolsonate. De fenomenale pianist Alexander Gavrylyuk vergezeld haar op piano.

Dit concert heeft al plaatsgevonden.

Doric String Quartet

7 november 2016

‘Doric String Quartet ‘kwartetspel van het hoogste niveau’ volgens de Financial Times. Je kan jezelf daarvan overtuigen in Arnhem waar Haydn en Schubert op het programma staan. Voor Schuberts strijkkwintet schuift Inge Grevink op cello aan. Het Doric kwartet en topcomponisten; dat is een avond vol kwaliteit en virtuositeit.

Dit concert heeft al plaatsgevonden.