Zondagochtendconcert Vivaldi & Händel 3 november 2019

terug naar overzicht concert delen

Barbara Kozelj brengt vocale juwelen

Barbara Kozelj zingt de mooiste aria’s uit opera’s van Vivaldi en Händel. Vocale juwelen van de grootmeesters uit de baroktijd, die de mezzosopraan als geen ander beheerst. Geniet van uitzonderlijke schoonheid onder leiding van Bojan Cicic, bij Cultura in Ede en Musis in Arnhem.

Volmaakte stem

Voor perfecte barokmuziek heb je een perfecte stem nodig. Barbara Kozelj heeft die volmaakte stem waarmee ze de muziek uit de baroktijd als geen ander beheerst. In dit concert zingt ze een programma met de mooiste aria’s van de grootmeesters Händel en Vivaldi. Händel met zijn oratoria, Water Music en orgelconcerten en Vivaldi met zijn beroemde Vier Jaargetijden en talloze andere soloconcerten.

Grootmeesters in de opera

Beide componisten waren ook ware grootmeesters in de opera. Händel schreef er meer dan veertig en Vivaldi zelfs twee keer zo veel. Opera’s die tot de allerbeste van hun tijd behoren. Lange tijd lagen ze verborgen onder het stof van voorbije eeuwen, maar meer en meer zijn ze herontdekt en bewonderd om hun uitzonderlijke kwaliteit. Opera’s vol met aria’s, en elk daarvan is een klein juweel van vocale schoonheid, waarin Barbara Kozelj elke menselijke emotie kan laten horen die er in de opera te vinden is. En als zij haar stem even rust geeft, speelt een ensemble van het orkest onder leiding van Bojan Cicic de mooiste sinfonias en concerti van Vivaldi.

Concertinformatie

Programma

  • Vivaldi Opera aria's
  • Händel Opera aria's
  • Vivaldi Concert voor strijkorkest

Met medewerking van

Bojan Cicic Dirigent
Barbara Kozelj Mezzosopraan

Dit vind je misschien ook leuk