Zomerconcerten met Cristina Branco 30 augustus 2019 - 1 september 2019

terug naar overzicht concert delen

Een reeks heerlijke zomeravondconcerten

Fadozangeres Cristina Branco komt naar Velp, Nijmegen, en Kootwijk. De Portugese zangeres brengt een heerlijke reeks zomerconcerten met het onvertaalbare gevoel van de ‘saudade’. Waan je even in Portugal, in Openluchttheater De Pinkenberg, Openluchttheater de Goffert en bij Radio Kootwijk.

De Portugese ‘saudade’

Zeg je Cristina Branco, dan zeg je fado. Cristina is niet meer weg te denken van de Nederlandse podia sinds in 2000 haar cd met vertaalde gedichten van Slauerhoff platinahoogte bereikte. Ze heeft de fado in ons land populair gemaakt. Als een echte fadista neemt Cristina je mee naar het onvertaalbare gevoel van de Portugese ‘saudade’. Maar deze vedette gaat verder en steekt grenzen over. Ze combineert fado met jazz, pop, tango en met chansons en geeft zo haar versie van het Portugese levenslied een geheel unieke sound. Een eigen geluid dat velen in hun hart gesloten hebben, want haar concerten zijn steevast uitverkocht.

Fadista absoluta

Haar vrijgevochten fado toont ze ook in haar begeleidingen. Niet alleen Portugese gitaar, maar ook piano en combo betrek zij bij haar zang. Ze maakte nummers met de Zeeuwse popgroep BLØF en zong met het Metropole Orkest. In een recensie enkele jaren geleden werd er gerept over haar ‘klassieke stemtechniek, grenzend aan opera’. Niet voor niets heeft ze ook al eerder met ons orkest succesvol opgetreden. Tijdens de zomeravondconcerten zingt Cristina oude en nieuwe nummers en waan je je even in Portugal.

Dit concert heeft een pauze. 

Over Radio Kootwijk

 

Concertinformatie

Programma

  • Figueiredo Arrangementen - o.a. Este Corpo, Aula de Nataҫão, Eu Por Engomar, À Vezes Dou Por Mim, Não Há Só Tangos em Paris Alfonsina y el Mar, Sete Pedaços de Vento

Met medewerking van

Jamie Phillips Dirigent

Beeld en geluid

Dit vind je misschien ook leuk

Symphonic Cinema - The Echo of Being

Bekijk concert
  • Ben Glassberg, Lucas van Woerkum
  • Enschede, Arnhem
  • 5 juni 2020 - 6 juni 2020