Wonderful Town 4 oktober 2019 - 12 oktober 2019

terug naar overzicht concert delen

Met de Nederlandse Reisopera

Een wervelend begin van het nieuwe seizoen. Vanaf september gaan Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten als één organisatie verder en dat moment wordt gevierd met de concertante uitvoering van Bernsteins Wonderful Town met de Nederlandse Reisopera. Deze bijzondere voorstelling maakt een rondje langs de zalen in Enschede, Zwolle, Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn en Arnhem.

Wervelend begin

Zoals de zussen Ruth en Eileen Sherwood in Wonderful Town samen op reis gaan om hun geluk te beproeven in New York, zo slaan het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest gezusterlijk vanaf 1 september een nieuwe weg in als één organisatie. Op naar een nieuw avontuur gevuld met mooie ambities. Samen met hun vaste samenwerkingspartner de Nederlandse Reisopera markeren zij dit bijzondere moment met de concertante uitvoering van Leonard Bernsteins wervelende musicalklassieker Wonderful Town.

Waar West Side Story en On the Town ware evergreens werden, is de bekendheid van Wonderful Town iets bescheidener. Dat ligt zeker niet aan de met jazzinvloeden doorspekte muziek. Met nummers als het komische Wrong Note Rag, het melodieuze Ohio en de swingende Conga, bewijst Bernstein ook met deze musical eens te meer wat voor een groot Broadway-componist hij was.

Dromen waar maken

Wonderful Town vertelt het verhaal van twee ambitieuze jonge vrouwen van het Amerikaanse platteland die in 1935 hun geboortegrond verlaten om in The Big Apple als schrijfster en actrice een nieuw bestaan op te bouwen. Interessante ontmoetingen komen op hun pad, avontuurlijke belevenissen markeren hun reis. Lukt het de zussen hun dromen waar te maken? 

Na de eerste akte is een pauze.

 

“WONDERFUL TOWN” (1953)

Concertante versie door Kim Criswell

Boek  JOSEPH FIELDS en JEROME CHODOROV

Muziek LEONARD BERNSTEIN (1918-1990)

Teksten BETTY COMDEN en ADOLPH GREEN

Gebaseerd op My Sister Eileen, door JOSEPH FIELDS en JEROME CHODOROV

en The Short Stories van RUTH MCKENNEY

 

 

Concertinformatie

Programma

  • Bernstein "Wonderful Town" (1953)
Download programmaboekje

Met medewerking van

Wayne Marshall Dirigent
Alistair Digges Koorleider
Esther Maas Ruth Sherwood
Laetitia Gerards Eileen Sherwood
Allen Boxer Robert Baker
Guido Spek Verteller
Zachery Vander Meulen Officer Lonigan
Alexander de Jong Wreck/ Chick Clark/ Editor
Lucas van Lierop (Nationale Opera Studio) Tour guide/ Frank Lippencott
Consensus Vocalis Koor
Nederlandse Reisopera Opera

Dit vind je misschien ook leuk