Uilskuiken 9 februari 2020 - 16 februari 2020

terug naar overzicht concert delen

Een brutaal kinderconcert voor jong en oud

Theater Gnaffel en ons orkest, dat belooft avontuur voor jong en oud in Arnhem, Deventer en Apeldoorn. Laat je meeslepen in dit komische en brutale sprookje van Mark Haayema. Grappig, ontroerend en met herkenbare klassieke melodieën. De poppen zijn van Elout Hol, de muziek van Henk van der Schalk. Kinderen, ouders en grootouders, kom samen genieten van een heerlijke kinderconcert!

Komisch, muzikaal en brutaal

Een komisch, muzikaal en brutaal sprookje over een EI-genzinnig uilskuiken.
Dit verhaal begint met een ei. Daar begint immers alles mee. Of nou ja, volgens sommigen met een kip. Van wie dit ei is, is de grote vraag.  Plots klinkt er een eigenzinnige melodie. Scheurtjes, barstjes en kraakjes doen het ei breken. Er komt een pluizig, wonderlijk diertje uitgekropen … Het uilskuiken kijkt zijn grote ogen uit en als het zijn snavel opent ... blijft het oorverdovend stil.

Gebaren en herkenbare klassieke melodieën

In samenwerking met Theater Gnaffel en gebarenexpert Bianca van der Horst is dit theaterconcert ontwikkeld. Mark Haayema schreef een grappig en ontroerend verhaal op herkenbare klassieke melodieën en de prachtige muziek van Henk van der Schalk. Tijdens het concert zal er een gebarentolk aanwezig zijn om het verhaal en de muziek te vertolken. In Arnhem is dit Hanneke de Raaff en in Deventer en Apeldoorn is Mirjam Stolk de gebarentolk. Zij heeft o.a. het winnende songfestivallied Arcade van Duncan Laurence van gebaren voorzien.

Een groot feest voor iedereen

Uilskuiken is er voor jong en oud, voor álle kinderen en volwassenen, los van gehoorbeperkingen, want communiceren kan op heel veel manieren. Dat is juist de kracht van muziek en theater! Het wordt een visueel spektakel met prachtige muziek, gesproken taal, een gebarentolk, poppenspelers met ondersteunende gebaren en een super vrolijk verhaal. Ook jij kunt meedoen! Scroll naar beneden en oefen thuis alvast de gebaren met de filmpjes hieronder. 

Dit familieconcert zal voor iedereen een groot muzikaal en theatraal feest zijn!

 

Bij dit concert is mobiele ringleiding aanwezig. Dit wordt mogelijk gemaakt met de Roger Mylink halslus van Phonak. Wilt u hiervan gebruik maken? Stuur dan een bericht naar Monique Wijnker om aan te geven hoeveel personen gebruik willen maken van de mylinks. Het is belangrijk om dit zo tijdig mogelijk aan te geven, zodat er voldoende mylinks kunnen worden geregeld.

Concertinformatie

Met medewerking van

Wouter Padberg Dirigent
Theater Gnaffel Spel
Mark Haayema Concept/regie
Henk van der Schalk Muziek
Elout Hol Poppen

Beeld en geluid

Play
Videofragment
Wie is Bianca van der Horst?
Play
Videofragment
Bianca legt de gebaren uit Leer de gebaren van het Uilskuikenlied
Play
Videofragment
Heb je de gebaren geleerd? Doe zelf mee met het lied!

Dit vind je misschien ook leuk

GEANNULEERD: Matthäus Passion

Bekijk concert
  • Joop Schets, Rob Vermeulen, Bachkoor Apeldoorn, Toonkunst Arnhem , Bachkoor Nijmegen
  • Arnhem, Nijmegen
  • 5 april 2020 - 8 april 2020

GEANNULEERD: Lunch Classic met Tung-Chieh Chuang

Bekijk concert
  • Arnhem
  • 15 april 2020

GEANNULEERD: Bruid te koop!

Bekijk concert
  • Ed Spanjaard
  • Zwolle
  • 18 april 2020