Symphonic Cinema - The Echo of Being 5 juni 2020 - 6 juni 2020

terug naar overzicht concert delen

De mooiste muziek van Mahler verfilmd

Cineast Lucas van Woerkum heeft een unieke concertvorm ontwikkeld. In Symphonic Cinema toont hij zijn nieuwste film The Echo of Being met live symfonische muziek. In combinatie met Mahlers Totenfeier, Symfonie nr. 4 en de onvoltooide Tiende, ontstaat er een wondermooie eenheid van beeld en geluid. Dirigent is Ben Glassberg, in Enschede en Arnhem. 

Filmverhalen met live symfonische muziek

Symphonic Cinema, de unieke concertvorm van cineast Lucas van Woerkum, heeft de afgelopen jaren de Nederlandse en buitenlandse concertzalen veroverd. De filmregisseur maakt zijn schitterende filmverhalen op basis van live uitgevoerde symfonische muziek. Tijdens het concert past hij subtiel de beelden aan zodat ze exact synchroon lopen met de muziek. Zo creëert hij een kunstwerk waarin beeld en geluid tot een wondermooie eenheid in elkaar vloeien. Groot succes had hij op deze manier al met Stravinskys Vuurvogel en Daphnis et Chloé van Ravel, waarin hij op een prachtig poëtische manier het verhaal van de muziek inkleurt.

Het leven van Mahler

In de nieuwste film, The Echo of Being, staat componist Mahler centraal. Het is gebaseerd op biografische elementen uit het leven van Gustav, Alma en hun dochtertje Maria Mahler, en reflecteert op het leven, de dood en alles wat daarna komt. Dat vervlecht hij met de meest indrukwekkende muziek van de componist; Totenfeier, Symfonie nr. 4 en zijn dramatische, onvoltooid gebleven Tiende. Zelden heb je de mens Mahler en zijn muziek zo intens beleefd.

Bestel bij deze locaties

kaarten bestellen

Concertinformatie

Met medewerking van

Ben Glassberg Dirigent
Lucas van Woerkum Cineast

Dit vind je misschien ook leuk

Zomerconcerten met Cristina Branco

Bekijk concert
  • Jamie Phillips
  • Velp, Nijmegen, Kootwijk
  • 30 augustus 2019 - 1 september 2019

Bridge to Liberation Experience

Bekijk concert
  • Per-Otto Johansson, Het Gelders Orkest , Introdans, Wet Wet Wet , Alain Clark , André Hazes, DO, Romy Monteiro, Julian Steckel, Tre Voci, Eric Corton, Dan Snow
  • Arnhem
  • 20 september 2019

Ouder worden met Eric Corton

Bekijk concert
  • Jonathon Heyward, Eric Corton, Daria van den Bercken
  • Arnhem, Nijmegen
  • 16 januari 2020 - 17 januari 2020