GEANNULEERD: Zondagochtendconcert Respighi &Tjsaikovski 17 mei 2020

terug naar overzicht concert delen

Een zonnig strijkersconcert

Concertmeester Carla Leurs neemt u mee naar Italië. Samen met de strijkers van ons orkest brengt ze Respighi, Vivaldi en Tsjaikovski. Een zwoel, mediterrane programma op de zondagochtend bij Musis in Arnhem.

Italiaans concert

Een schitterend en zonnig Italiaans strijkersconcert onder leiding van concertmeester Carla Leurs. Met Respighi neemt zij ons mee naar het Italië van vroegere eeuwen. In zijn derde suite uit de serie Antiche danze ed arie bewerkte hij enkele Italiaanse composities voor luit uit de 16e en 17e eeuw. Vandaar is het maar een kleine stap naar de 18e eeuw waar we Vivaldi aantreffen in Venetië. Carla Leurs is zelf de soliste in zijn wel heel bijzondere vioolconcert met de titel Il grosso Mogul. Waarom dit concert de titel draagt van een oud Indiaas vorst weet niemand, maar dat het stuk wat aparte Oosters klinkende trekjes heeft, laat zich raden.

Zwoele herinnering

Tot slot leidt Carla Leurs ons nog een eeuw verder en ontmoeten we Tsjaikovski in Florence. Het was deze plaats in zonnig Italië waar de componist regelmatig heen vluchtte om zijn getergde zenuwen tot kalmte te brengen. Eenmaal weer terug in Rusland, verwerkte hij de herinneringen aan deze indrukwekkende stad in zijn schitterende Souvenir de Florence. Aan alle kanten voel je de zwoele, maar ook vurige mediterrane ambiance, gehuld in een Russische sfeer van weemoed en verlangen.

Concertinformatie

Programma

  • Respighi Antiche danze ed arie Suite nr. 3
  • Vivaldi Vioolconcert RV 208 'Il grosso Mogul'
  • Tsjaikovski Souvenir de Florence

Met medewerking van

Carla Leurs Viool / Muzikale leiding
Strijkersensemble Strijkers

Dit vind je misschien ook leuk