GEANNULEERD: Matthäus Passion 3 april 2020 - 8 april 2020

terug naar overzicht concert delen

Het meesterwerk van Bach

Een jaarlijkse traditie voor Bachkoor Apeldoorn, Bachkoor Nijmegen en Toonkunst Arnhem, deze uitvoering van de Matthäus Passion van Bach. Onder begeleiding van ons orkest en met de dirigenten Joop Schets en Rob Vermeulen wordt het passieverhaal met hart en ziel overgebracht. Kippenvel, in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.

De passie van Bach

Passietijd is Matthäus Passion-tijd. Ook voor veel gerenommeerde koren in onze regio is het een jaarlijkse traditie om deze meest indrukwekkende passiemuziek aller tijden op het programma te zetten. Met zijn Matthäus Passion zette Bach, geheel in de stijl zoals dat in het Lutherse Duitsland van zijn tijd gebruikelijk was, het passieverhaal op muziek. In eenvoudig maar beklemmend recitatief wordt het lijden en sterven van Christus volgens het evangelie van Mattheüs verteld. Daartussen klinken muzikale beschouwingen in de vorm van aria’s en koordelen. Maar met wat voor een schoonheid en intensiteit weet Bach dat te brengen: het bloedend hart van de moeder van Judas in Blute nur, de berouwvolle Petrus na de verloochening in Erbarme dich, en de gelovige toeschouwer, verscheurd door verdriet, maar berustend over het sterven van Jezus in Aus Liebe.  

Professionele partner

Bij de diverse koren die de Matthäus Passion ten gehore brengen, is het orkest al sinds jaar en dag  een onmisbare professionele partner om al deze uitvoeringen tot een succes te maken. De musici doen dat al jaren met hart en ziel om de rijke Matthäus-traditie in onze steden een extra glans te geven.

Concertinformatie

Programma

  • J.S. Bach Matthäus Passion

Met medewerking van

Joop Schets Dirigent
Rob Vermeulen Dirigent
Bachkoor Apeldoorn Koor
Toonkunst Arnhem Koor
Bachkoor Nijmegen Koor

Dit vind je misschien ook leuk