GEANNULEERD: Maestro Jules onthult Sibelius' Tweede symfonie 26 maart 2020 - 29 maart 2020

terug naar overzicht concert delen

De geheimen van een symfonie

Ooit wel eens willen weten hoe die beroemde componisten dat nou deden? Hoe ze hun ideeën, gevoelens en ervaringen omzetten in muziek? Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke meesterwerken in Maestro Jules Onthult. In dit programma neemt hij Sibelius’ Tweede symfonie onder de loep. Dynamisch, verrassend en vooral erg inspirerend in Musis Arnhem en TivoliVredenburg in Utrecht!

Sibelius' Tweede symfonie onthult door de maestro

De muziek van componist Jean Sibelius staat voor veel mensen symbool voor Finland. Hoewel Sibelius zijn Tweede symfonie begon te schrijven op vakantie in Italië, geïnspireerd door de mooie omgeving, hoorden de Finnen in zijn symfonie iets heel anders: een onafhankelijkheidsverklaring, een geluid tegen de Russische onderdrukking die destijds in Finland heerste. Maestro Jules ontrafelt het geheim van wat we nu eigenlijk horen: de uitgestrekte Finse wouden, de zonovergoten Italiaanse bergen of toch een politiek statement?

Voor de pauze vertelt Jules van Hessen, en speelt Het Gelders Orkest belangrijke fragmenten, bijzondere solo’s en opvallende overgangen. Na de pauze hoor je het complete stuk, dat klinkt zoals je het nog nooit hebt gehoord!

 

Om productionele redenen is het programma van dit concert gewijzigd naar het onthullen van een symfonie. Het concert in Nijmegen is helaas geannuleerd. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.

Concertinformatie

Met medewerking van

Jules van Hessen Dirigent

Dit vind je misschien ook leuk