GEANNULEERD: La douce France met Otto Tausk 8 mei 2020 - 17 mei 2020

terug naar overzicht concert delen

Een symfonisch concert om bij weg te dromen

Gastdirigent Otto Tausk brengt het orkest in een Franse sferen. Symfonisch en dromerig, met Debussy, Stravinsky en de wereldpremière van Guillaume Connessons nieuwste werk. De Franse pianist Roger Muraro neemt de pianopartij in Ravels Pianoconcert voor de linkerhand voor zijn rekening. Geniet van een concert vol sfeer in Arnhem, Doetinchem, Enschede, Apeldoorn.

Frans en dromerig

Otto Tausk, een van de meest gedreven Nederlandse dirigenten van onze tijd, heeft al heel wat keren voor het orkest gestaan. Met dit programma geheel in Franse sfeer is hij opnieuw te gast. Op en top Frans is de dromerige sfeer van Debussy’s Prélude à l'après-midi d'un faune. Minstens even impressionistisch is Ravels Pianoconcert voor de linkerhand. Muziek waar de pijn van oorlog op de achtergrond meespeelt, want hij schreef het voor pianist Paul Wittgenstein die in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm had verloren. Nu is het de eminente Franse pianist Roger Muraro die deze bijzondere partij voor zijn rekening neemt.

Vuurvogel Suite

Dan lijkt Stravinksy een vreemde eend in de bijt. Maar laat hij zijn bont gekleurde balletmuziek Vuurvogel Suite nu geschreven hebben voor het in Parijs gevestigde wereldberoemde Ballets Russes van Diaghilev, waarmee hij meteen zijn naam als groot componist vestigde. Een prikkelende twist in dit concert is de compositie van Guillaume Connesson. Deze componist wordt geroemd om zijn hedendaagse en zeer toegankelijke muziek. Wat het gaat worden ligt in de toekomst verscholen, want de noten moeten nog op het papier verschijnen. Maar dat is juist de uitdaging van een wereldpremière.

De totstandkoming van deze compositie wordt mogelijk gemaakt door de Eduard van Beinum Stichting.

Concertinformatie

Programma

  • Debussy Prélude à l'après d'un faune
  • Ravel Pianoconcert voor de linkerhand
  • Connesson Compositieopdracht (wereldpremière)
  • Stravinsky Vuurvogel Suite 1911

Met medewerking van

Otto Tausk Dirigent
Roger Muraro Piano
Eduard van Beinum Stichting Opdrachtverlener

Dit vind je misschien ook leuk