Bruid te koop! 14 maart 2020 - 18 april 2020

terug naar overzicht concert delen

Samen met de Nederlandse Reisopera

De Nederlandse Reisopera, samen met ons orkest in een modern sprookje. Met Smetana’s opera De verkochte bruid onder leiding van Ed Spanjaard in een regie van John Yost zijn alle ingrediënten voor een onvergetelijke operabeleving aanwezig in Enschede, Arnhem en Zwolle.

Modern sprookje

De Nederlandse Reisopera brengt een wel heel prikkelende versie van Smetana’s populaire opera De verkochte bruid. Kun je een Tsjechisch volksverhaal over een bevallige meisje dat door een huwelijksmakelaar letterlijk aan de man gebracht wordt, vertalen naar onze tijd? Voor regisseur John Yost een uitdaging die hij maar al te graag aangaat. Voor zijn versie maakte hij gebruik van een schitterende Nederlandse vertaling van de operatekst van Anne Lichthart. Hij plaatst het verhaal in een fantasiewereld en maakt het tot een, in zijn eigen woorden: ‘een modern sprookje voor volwassenen in een dorp ergens in een parallel universum’, waar oude gebruiken en de moderne maatschappij hand in hand gaan.

Zinnelijke lente

In de versie van Yost is het bedeesde meisje van Smetana een temperamentvolle jonge vrouw die zich niet door haar ouders en al helemaal niet door een beroepskoppelaar tot een huwelijk laat dwingen. De regisseur plaatst het verhaal in een sfeer van vrolijk feestgedruis en broeierige lente waar de lucht vol is van erotiek en sensualiteit: ‘een combinatie van rokjesdag en Koningsdag’. De hartstochtelijke, vurige en zinnenprikkelende muziek van Smetana past daar uitstekend bij. Met gerenommeerde zangers als Laetitia Gerards, Denzil Delaere en Mark Omvlee in de hoofdrollen en vaste dirigent Ed Spanjaard op de bok en het orkest in de bak, wordt het een onvergetelijke operabeleving.

Ook te zien in Amsterdam, Breda, Den Haag, Emmen, Groningen, Heerlen, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Bestel bij deze locaties

kaarten bestellen

Concertinformatie

Programma

  • Smetana De verkochte bruid

Met medewerking van

Ed Spanjaard Dirigent
Consensus Vocalis Koor
Nederlandse Reisopera Opera

Dit vind je misschien ook leuk

Brahms, Britten & Bernstein

Bekijk concert
  • Massimo Quarta, Silvia Careddu
  • Nijmegen, Arnhem
  • 24 januari 2020 - 25 januari 2020

Mozart en Schubert voor kamerorkest

Bekijk concert
  • Bas Wiegers, Frederieke Saeijs, Dana Zemtsov
  • Arnhem, Ede, Rijssen, Goor
  • 26 januari 2020 - 2 februari 2020

Zondagochtendconcert Mozart & Schubert

Bekijk concert
  • Bas Wiegers, Frederieke Saeijs, Dana Zemtsov
  • Arnhem
  • 26 januari 2020