Bridge to Liberation Experience 20 september 2019

terug naar overzicht concert delen

Multimediaal herdenkingsconcert

Ook dit jaar herdenken we de Slag om Arnhem, nu 75 jaar geleden, met een multimediaal spektakel. Een onvergetelijk herdenkingsconcert bij de John Frost Brug, waarin verschillende verhalen over de verbeten strijd worden verteld. De getuigenissen worden muzikaal ondersteund door ons orkest, onder leiding van de Zweedse dirigent Per-Otto Johansson.

Jubileumjaar

Opnieuw is de John Frost Brug het toneel van Bridge to Liberation Experience, een onvergetelijk multimediaal spektakel dat alle Arnhemmers, maar ook publiek van ver daarbuiten in herdenking met elkaar verbindt. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat tijdens de Slag om Arnhem de brug inzet was in de verbeten strijd om de bevrijding van Nederland aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Thema van dit jubileumjaar is meerdere gezichten. Hoe hebben de verschillende partijen het gevecht om de strategisch zo belangrijke brug ervaren?

Verschillende verhalen

Niets is zo ingrijpend als oorlog. Iedereen die er midden in zit, beleeft het op zijn eigen manier. Zo ontstaan er talloze verhalen over de oorlog, ieder met een eigen verhaal. Rode draad in deze editie van Bridge to Liberation Experience zijn persoonlijke verhalen van mensen die de Slag om Arnhem van nabij hebben meegemaakt. Verhalen van bewoners en bevrijders, maar ook van bezetters. Elk van die verhalen heeft zijn eigen gezichtspunt. Samen vormen ze een caleidoscoop van de geschiedenis. Door die verschillende persoonlijke getuigenissen te koppelen aan het heden, bieden ze ook een perspectief op onze tijd. Rond deze thematiek komt dit multimediale herdenkingsconcert tot leven. Het orkest onder leiding van de Zweedse dirigent Per-Otto Johansson is het muzikale middelpunt van deze zeer bijzondere avond.

Bestel bij deze locatie

kaarten bestellen

Concertinformatie

Met medewerking van

Per-Otto Johansson Dirigent
Het Gelders Orkest Orkest

Beeld en geluid

Play
Videofragment
Teaser Bridge to Liberation Experience

Dit vind je misschien ook leuk

Zomerconcerten met Cristina Branco

Bekijk concert
  • Jamie Phillips
  • Velp, Nijmegen, Kootwijk
  • 30 augustus 2019 - 1 september 2019

Ouder worden met Eric Corton

Bekijk concert
  • Jonathon Heyward, Eric Corton
  • Arnhem, Nijmegen
  • 16 januari 2020 - 17 januari 2020

Icoon: 80 jaar Lucinda Childs

Bekijk concert
  • Ryan Bancroft, Introdans, Frank Peters
  • Arnhem, Zwolle, Nijmegen, Apeldoorn
  • 14 februari 2020 - 22 februari 2020