Annelien Van Wauwe speelt Debussy en Brahms 7 februari 2020 - 9 februari 2020

terug naar overzicht concert delen

Jonge klarinettiste behoort tot de wereldtop

Een glansrol voor klarinettiste Annelien Van Wauwe. Onder leiding van dirigent James Feddeck brengt ze Rhapsody nr. 1 voor klarinet van Debussy en Klarinetsonate nr. 1 van Brahms. Maar ook het symfonisch gedicht Šárka Ma Vlast van Smetana en Beethovens Symfonie nr. 4 staan op het programma. Een bijzonder en prikkelend concert tijdens het Walter Boeykens Klarinet Festival in Enschede, maar ook bij Musis in Arnhem en Orpheus in Apeldoorn.

Glansrol voor klarinet

Een nieuwe editie van het Walter Boeykens Klarinet Festival in Enschede, als eerbetoon aan de wereldberoemde Belgische klarinettist die zeven jaar geleden overleed. Organisator van dit klarinetfestijn is André Herver, oud klarinettist van het Orkest van het Oosten en een vurig pleitbezorger van zijn instrument in de breedste zin van het woord. Uiteraard speelt de klarinet een glansrol in dit concert. En die rol wordt vertolkt door Annelien Van Wauwe. Hoewel nog jong, behoort zij al enige tijd tot de absolute wereldtop. Zij soleert in twee beroemde klarinetstukken. Virtuoos is de Rhapsody nr. 1 van Debussy, in 1910 geschreven als meesterproef voor het eindexamen van de klarinetstudenten aan het Parijse conservatorium. Uiterst romantisch is Klarinetsonate nr. 1 die Brahms aan het eind van zijn leven componeerde. Vanavond hoor je het in de prikkelende orkestratie die Berio van de pianobegeleiding maakte.

Beethovens Vierde

Maar het is niet enkel klarinetsolo die je hoort. De eerste klarinettist van het orkest onder leiding van James Feddeck, kan schitteren in het symfonisch gedicht Šárka Ma Vlast van Smetana waarin de componist een prachtige melodie voor de klarinet heeft bestemd. En het concert eindigt met Beethovens Symfonie nr. 4, zijn minst gespeelde, maar wel zijn meest onbekommerde symfonische werk.

Concertinformatie

Programma

  • Smetana Šárka Ma Vlast
  • Debussy Rhapsody nr. 1 voor klarinet
  • Brahms Sonate voor klarinet nr. 1 (arr. Berio)
  • Beethoven Symfonie nr. 4
Download programmaboekje

Met medewerking van

James Feddeck Dirigent
Annelien Van Wauwe Klarinet

Dit vind je misschien ook leuk