Peter, Roodkapje en de wolf (4+) 13 oktober 2018

terug naar overzicht concert delen

Een kinderconcert voor de hele familie

Klassiek voor  jong en oud, in het Stadstheater in Arnhem. Corien Oranje en de musici van Het Gelders Orkest vertellen het sprookje van Peter en de wolf, waarbij ook Roodkapje langskomt. En elk dier is herkenbaar. Een echt kinderconcert met de mooie muziek van Sergej Prokofjev. Ook is er de instrumententuin, om zelf alle muziekinstrumenten te proberen.

Peter en Roodkapje

Er waren eens… Peter, Roodkapje en de wolf. In de oorspronkelijke uitvoering hoor je het bekende sprookje van Peter en de wolf. Natuurlijk met de mooie muziek van Sergej Prokofjev. Maar in dit kinderconcert, gemaakt door kinderboekenschrijfster Corien Oranje wordt het nog spannender. Want in haar sprookje krijgt Peter hulp van Roodkapje die, dat weet je vast wel, ook alles van wolven afweet. Samen gaan ze op avontuur om de wolf te vangen.

Prokofjev

Het mooie is dat Prokofjev in zijn muziek precies laat horen wie er in het verhaal allemaal meespelen. De fluit is het vogeltje, de sluwe kat de klarinet, en de hoorn huilt als een echte wolf. Zo weet je precies hoe alle mensen en dieren in dit verhaal hun plekje hebben. Natuurlijk is er de instrumententuin waar je zelf alle muziekinstrumenten kunt uitproberen.

Peter, roodkapje en de wolf is een echt kinderconcert waarbij klassieke muziek op vele manieren tot leven komt. Het zijn spannende en vrolijke concerten voor kinderen, ouders en grootouders. Genieten van klassieke muziek met de hele familie.

Concertinformatie

Programma

  • Prokofjev Peter en de wolf

Met medewerking van

Blaaskwintet Het Gelders Orkest Blaaskwintet
Corien Oranje Vertelster

Dit vind je misschien ook leuk

Mozart, je zou maar een wonderkind zijn (5+)

Bekijk concert
  • Pieter-Jelle de Boer, Edwin Rutten
  • Nijmegen, Arnhem
  • 17 februari 2019

Maestro Jules Onthult: Bruchs Vioolconcert

Bekijk concert
  • Jules van Hessen, Niek Baar
  • Utrecht, Arnhem, Zutphen
  • 21 februari 2019 - 23 februari 2019