Mozart, je zou maar een wonderkind zijn (5+) 17 februari 2019 - 17 februari 2019

terug naar overzicht concert delen

Over lievelingseten en een wiebelkoets

Verteller Edwin Rutten, dirigent Pieter-Jelle de Boer en Het Gelders Orkest nemen kinderen, ouders en grootouders mee in de wereld van Mozart. Een symfonisch verhaal met natuurlijk veel muziek van Mozart zelf. En natuurlijk kun je langs komen in de instrumententuin om alle instrumenten zelf uit te proberen. Genieten van klassieke muziek voor het hele gezin in De Vereeniging in Nijmegen en Musis in Arnhem.

Wonderkind

Zou je wel eens een wonderkind willen zijn? Dat je zo goed bent in iets dat iedereen naar je komt kijken en luisteren en dat je wereldberoemd bent? Wolfgang Amadeus Mozart was zo’n wonderkind. Hij leefde lang geleden en kon zo goed muziek maken dat hij, nog maar vijf jaar oud, al heel beroemd was. Hij ging met zijn vader en zusje op stap en reisde alle landen rond om overal concerten te geven. Over al die reizen is heel veel geschreven en daarom weten we er zoveel van.

Edwin Rutten vertelt

Op een dag vindt Edwin Rutten in een sierlijk kastje op een rommelmarkt onbekende brieven en dagboekaantekeningen van Mozart. In deze brieven, waaruit Edwin Rutten zal citeren, vertelt Wolfgang over zijn wonderkindavonturen. Hij schrijft over zijn ontmoetingen met keizers en koningen, de lange tochten in een wiebelende koets, wat zijn lievelingseten was en dat hij achterstevoren kon praten. Ook zit er een brief bij die hij kreeg van Jan Willemszoon Bontekoe. In deze vrolijke voorstelling, bedacht door Edwin – Ome Willem – Rutten, word je meegenomen op reis door het leven van Mozart. Uiteraard zal zijn muziek niet ontbreken. Voorafgaand aan het concert kun je langs komen in de instrumententuin om alle instrumenten zelf uit te proberen. Na afloop is er een meet & greet met Edwin Rutten.

Eerder schreef Het Gelders Orkest een pianowedstrijd uit voor zeer jonge pianisten. De winnaar zal samen met het orkest op het podium zitten en het allereerste werk van Mozart (KV1e) spelen.

Bestel bij deze locaties

kaarten bestellen

Concertinformatie

Met medewerking van

Pieter-Jelle de Boer Dirigent
Edwin Rutten Verteller

Dit vind je misschien ook leuk

Maestro Jules Onthult: Bruchs Vioolconcert

Bekijk concert
  • Jules van Hessen, Niek Baar
  • Utrecht, Arnhem, Zutphen
  • 21 februari 2019 - 23 februari 2019

A Little Night Music

Bekijk concert
  • Ryan Bancroft, Nederlandse Reisopera
  • Enschede, Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Utrecht
  • 16 maart 2019 - 9 april 2019