Mozart, je zou maar een wonderkind zijn (5+) 17 februari 2019 - 17 februari 2019

terug naar overzicht concert delen

Over lievelingseten en een wiebelkoets

Verteller Edwin Rutten, dirigent Pieter-Jelle de Boer en Het Gelders Orkest nemen kinderen, ouders en grootouders mee in de wereld van Mozart. Een symfonisch verhaal met natuurlijk veel muziek van Mozart zelf. En natuurlijk kun je langs komen in de instrumententuin om alle instrumenten zelf uit te proberen. Genieten van klassieke muziek voor het hele gezin in De Vereeniging in Nijmegen en Musis in Arnhem.

Wonderkind

Zou je wel eens een wonderkind willen zijn? Dat je zo goed bent in iets dat iedereen naar je komt kijken en luisteren en dat je wereldberoemd bent? Wolfgang Amadeus Mozart was zo’n wonderkind. Hij leefde lang geleden en kon zo goed muziek maken dat hij, nog maar vijf jaar oud, al heel beroemd was. Hij ging met zijn vader en zusje op stap en reisde alle landen rond om overal concerten te geven. Over al die reizen is heel veel geschreven en daarom weten we er zoveel van.

Edwin Rutten vertelt

Op een dag vindt Edwin Rutten een kistje met brieven waarin Wolfgang zelf vertelt over zijn wonderkindavonturen. Hij schrijft over zijn ontmoetingen met keizers en koningen, de lange tochten in een wiebelende koets, wat zijn lievelingseten was, en dat hij achterstevoren kon spelen. Ook zit er een brief bij die hij kreeg van Jan Willemszoon Bontekoe. Waarom, dat krijg je allemaal te horen in deze vrolijke voorstelling, bedacht en gebracht door Edwin - Ome Willem - Rutten. Met natuurlijk een heleboel muziek van Mozart zelf. Vooraf kun je langs komen in de instrumententuin om alle instrumenten zelf uit te proberen.

Tijdens een kinderconcert komt klassieke muziek op vele manieren tot leven. Het zijn meeslepende, spannende en vrolijke concerten voor kinderen, ouders en grootouders. Genieten van klassieke muziek voor het hele gezin.

Bestel bij deze locaties

kaarten bestellen

Concertinformatie

Met medewerking van

Pieter-Jelle de Boer Dirigent
Edwin Rutten Verteller

Dit vind je misschien ook leuk

Lisa Jacobs speelt Mozarts Vioolconcert nr. 5

Bekijk concert
  • Lisa Jacobs, Strijkers van Het Gelders Orkest
  • Ede, Zutphen, Arnhem
  • 26 oktober 2018 - 28 oktober 2018

Zondagochtendconcert met Lisa Jacobs

Bekijk concert
  • Lisa Jacobs, Strijkers van Het Gelders Orkest
  • Arnhem
  • 28 oktober 2018

Die Jahreszeiten

Bekijk concert
  • Joop Schets, Bachkoor Apeldoorn, Dirk Luijmes, Frans Fiselier, Heleen Koele, Leon van Liere
  • Apeldoorn
  • 2 november 2018