Maestro Jules Onthult: Sheherazade 9 mei 2019 - 11 mei 2019

terug naar overzicht concert delen

Klassieke meesterwerken onder de loep

Ontdek in Utrecht, Doetinchem en Arnhem de geheimen van klassieke meesterwerken. Jules van Hessen en Het Gelders Orkest nemen je mee in Rimski-Korsakovs Sheherazade. Stap voor stap wordt dit symfonische meesterwerk ontrafeld. Na de pauze wordt het stuk in z’n geheel gespeeld.

Jules van Hessen ontrafelt de geheimen

Ooit wel eens willen weten hoe die beroemde componisten dat nou deden? Hoe ze hun ideeën, gevoelens en ervaringen omzetten in muziek? Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke meesterwerken in Maestro Jules Onthult. In dit programma neemt hij Sheherazade van Rimski-Korsakov onder de loep.

Waar komen die sprookjes uit 1001 nacht vandaan?

Wie is die laaghartige sultan die vrouwen wel erg sadistisch behandelt? Waar en hoe is de mooie Sheherazade in de muziek te vinden? En welke sprookjes hoor je allemaal in de verschillende delen?

Voor de pauze vertelt Jules van Hessen over de geheimen van dit stuk, en speelt Het Gelders Orkest belangrijke fragmenten, bijzondere solo’s en opvallende overgangen. Na de pauze hoor je het complete stuk, dat klinkt zoals je het nog nooit hebt gehoord!

Concertinformatie

Programma

  • Rimski-Korsakov Sheherazade

Met medewerking van

Jules van Hessen Dirigent

Beeld en geluid

Play
Videofragment
Maestro Jules Onthult: Sheherazade Rimski-Korsakov

Dit vind je misschien ook leuk