A tribute to James Bond 17 mei 2019 - 18 mei 2019

terug naar overzicht concert delen

De zinderende filmmuziek van 007

James Bond bij Het Gelders Orkest. De 25ste Bond-film is aanleiding voor dit eerbetoon aan 007. De filmmuziek met klassiekers als Goldfinger, From Russia with LoveSkyfall en andere evergreens van John Barry, komen tot leven bij Musis in Arnhem en De Vereeniging in Nijmegen. Met dirigent en filmmuziek-componist Diego Navarro en solisten Cristina Ramos, Esther Ovejero en Fran León, een zinderend concert van symfonische allure. In samenwerking met FIMUCITÉ.

25x James Bond

In 2019 komt de 25e film van James Bond uit. Aanleiding genoeg om deze legendarische filmspion met een spetterend concert te eren. Het Tenerife International Film Music Festival organiseert onder leiding van festivaldirecteur Diego Navarro, voor de dertiende keer het muziekfestival met een eerbetoon aan James Bond. De filmmuziek van de spion wordt dan ook in Nederland gespeeld in samenwerking met Het Gelders Orkest. Het was de legendarische John Barry die bij meer dan de helft van de James Bond-films de muziek componeerde. Met zijn unieke sound was hij verantwoordelijk voor veel Bond evergreens zoals You only live twice, Goldfinger en From Russia with Love. Alle mooie, spannende, meeslepende en ontroerende momenten van geheim agent 007 beleef je opnieuw. Nu niet op het witte doek, maar in een zinderend concert van symfonische allure.

Diego Navarro

Natuurlijk ontbreken een aantal befaamde titelsongs niet. Zo kunt u genieten van hits als Goldfinger, Diamonds are forever en Skyfall. Ze worden gezongen door Cristina Ramos, winnares van Spain got Talent 2016, jazzvedette Esther Ovejero en musicalster Fran León. Leider van het geheel is Diego Navarro. Hij is niet alleen directeur van het Tenerife International Film Music Festival, maar heeft ook grote bekendheid gekregen als dirigent en componist van filmmuziek. Hij tekende voor de arrangementen van dit James Bond muziekfestival en staat ook op de bok bij het orkest. Het Gelders Orkest ‘for your ears only…’

Bekijk het programma

A tribute to James Bond duurt naar verwachting 2 uur. Er is een pauze. 

Dit vind je misschien ook leuk